Dolandırıcıdan Gelen, Teslimatta Ödemeli Kargo(Sorun Çözüldü)


Katılım
2 Ocak 2020
Mesajlar
98
Tepkime puanı
173
Konum
İstanbul
İsim
Enes
Herkese selamlar. Arkadaşlar haftaiçi internette bir sayfadan bir ürün sipariş ettim. Ürünü kargo şirketinde teslim alıp, ürünün ücretini orda ödemek istediğimi belirttim ve satıcı da şube teslim olarak yapmış kargoyu. Az önce kargoyu teslim aldım ve adamın dolandırıcı olduğunu anladım. Şöyle örnek vereyim iphone telefon alıyosunuz içinden elma çıkıyo, benimki de o hesap :)  Ama kargoyu alırken, orda çalışan arkadaş benden hiçbir ücret talep etmedi. Yani ne ürünün ücretini ne de kargo ücretini. Ben de hemen kargoyu orda açtım ve tahmin ettiğim görüntüyle karşılaştım. Hemen iade etmek istediğimi söyledim. Ramazan dolayısıyla sitemi erken kapattıklarını söyledi, yarın iade yapabilirsiniz dedi. Paketin üzerine baktığımda kargo tutarı 240 lira yazıyodu, dediğim gibi hiçbir ücret alınmadı benden. Gönderici numara, isim vs yazmıyodu. Bu konuda kargo şirketinden yana başım ağrıyabilir mi ? Yarın bi gün arayıp yanlışlık oldu o kargonun ücreti vardı vs diyebilirler mi ? Müşteri hizmetlerine hiçbir şekilde ulaşamıyorum, o yüzden size sorayım dedim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Gecmis olsun hocam

Sorun olur olmaz bilemiyorum ama urun linki siteyi çok özel degilse paylaşırsaniz ayni hataya bizlerde dusmeyelim

 
@HONEY teşekkür ederim. Adam amatör bir dolandırıcı gibi geldi bana, beceremedi dolandırmayı. Butik tarzı bir instagram sayfasıydı maratton diye. Tek tavsiyem uzak durun, ben ucuz yırttım gibi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Satıcı, ürün fiyatı kapıda ödemeli olarak gönderdiyse, kargocu da acemi değilse, ödemesini yapmadan kargoyu alamazsınız. Ya dediğiniz gibi gönderen yanlış seçim yaptı ya da kargocu. Çok şanslıymışsınız. Kapıda ödemeli ürünlerin paket içine bakmadan ödemesini yapmamanızı tavsiye ederim. Zira ödeme yaptıktan ve dolandırıldıktan sonra iade edecek bir satıcıya ulaşamıyorsunuz. Bi arkadaşım yaşamış ordan biliyorum :)  

 
Başlığı "Dolandırıcıdan Gelen, Teslimatta Ödemeli Kargo" şeklinde düzenleyebilirsiniz. :)

Tecrübe değerli bir şeydir, silinip atılmaması gerekir bence.

 
@yunusaktas91 forum kültürüne biraz uzağım. Dediğiniz gibi düşünmedim hiç. Mantıklı geldi şimdi, Teşekkürler.@frknyldrm dediğiniz gibi yaptım başlığı :)  gerçekten de güzel bir tecrübe oldu. @krym geçen gün ramazan ayı için bir fitre vermiştim artık ona yoruyorum ben, ucuz yırttık :)
Geçmiş olsun, Allah dürüst insanlarla karşılaştırsın hepimizi.

 
Geçmiş olsun Dikkatli olmak gerek bu tip konularda.

 
Bu tür olaylara birazda kurye arkadaşların çanak tuttuğunu düşünüyorum. Açarsan iade edemezsin, önce para sonra aç tarzı söylemlerde bulunarak kaderiyle başbaşa bırakıyorlar sipariş vereni. O yüzden aracı site ile garantisi ile işlem yapmak gerekiyor ülkemizde.(n11,sahibinden get vs)

 

@bunyamin81 açıkçası kurye arkadaşların yapacağı bir şey olduğunu sanmıyorum. Onlar böyle bir durum da kural neyse, onu uygulamak zorundalar. İş biraz daha tepedeki insanlarda bitiyo. Ben böyle bir şeyle karşılaşacağımı az çok tahmin ediyodum ama insanın içinde hani olur ya ucuza alırsın düşüncesi oluyo. Bende de öyle oldu. Bir daha asla, fazlasını ver güvenilir yerden al. Kafan rahat olsun.

 

Geri
Üst Alt