Jant üzerindeki eski balans izlerini temizleme hk.


Franquaz

Katılımcı Üye
 
Katılım
16 Kas 2019
Mesajlar
564
Tepkime puanı
401
Konum
Antalya
İsim
Aytek
Herkese merhaba,

Jant içerisinde mevcut balans izleri gözümü rahatsız etmeye başladı. Hangi ürün ile nasıl zarar vermeden temizleyebiliriz ?Daha önce tecrübe etmiş var mıdır ?

Bulaşık süngeri ile temizleyen arkadaşlar var araştırırken gözler kanadı resmen..

Bilgilerinizi & deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
En ucuz ve etkili yöntem benzin daha önce uygulama yaptım işimi gördü açıkçası


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Wd40 geliyor benim aklıma ama ustadlar daha iyi bilir

 
@HONEY@Gökhan Bilgin  3M eraser diye bir urun var ornek videoda buldum. 3m turkiye yi arayip  bilgi alacagim. Satis ile ilgili turkiye de bulamadim henuz



 
@HONEY @Gökhan Bilgin Cok tecrube eden dr olmamis, tiner&kazima vs tavsiyelerde oldu

Alinabilecek en guzel urun 3M fakat 3M TR de maalesef mevcut degil. Yurtdisinda 110€ gibi bir rakam aldim hizlica daha da arastiriyorum fakat cok pahali geldi.

Jantlari sokup,

Bugun 3 saat detay yaptim bi video cekip yuklesem olurdu ama o kadar keyif aldim ki oncesi sonrasi fotosu bile cekemedim. Fitil ve sunroof bakimi aklimdaydi aradan cikarmis oldum..

* Araci sabah Meguiars ta yikattim.Ceramic detailer I uygulattim uzerine.

En yakin koseye cekilip kollari sivadim

*Valet Pro APC Ile on uygulama yapacagim yerleri yine ValetPro detay fircalari ile temizledim

 *Meguiars Ultimate protectant ile butun kapi, cam ve sunroof fitiller& plastik aksam bakimini yaptim. Urun cok basarili!

*Wurth HHS grease sunroof kizaklarini yagladim

*Sonax yapiskan temizleyici alip mikrofiber bez ile jant uzerindeki yapiskani temizledim.

* Meguiars All metal polish yapiskandan sonra  janta uyguladim, goruntu daha da guzellesti.

Benim oyuncaklarin bi kismi :)  Siradaki hedef  Meguiars  scratch x 2.0.& Plastx Piano Black uzeri cizikler ve Kapi kollarinda tirnak izleri malum hanim da kullaninca:) Cikarmak icin dogru urun. 

67F3E683-4D35-4604-91BD-DFB9C56DFD77.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam şimdi jantlarınızın halini görmeden yorum yapmak zor fakat apc ile sonuç aldığınıza göre kurşun izleri fazla değilmiş sanıyorum. Yoksa çok zor ne kadar uğraşırsanızda apc ile sökemezdiniz benim bir araçta tecrübe etme şansım oldu ondada çeşitli yapışkan sökücüler almak istemedim açıkçası yüksek fiyatlı ve sürekli kullanılmayan ürünler olduğu için benzinle çok hafif ovalamayla sonuç almıştım ve benim jantlarda çok fazla kurşun izi vardı 

 
On 05.05.2020 at 9:47 PM, Franquaz yazdı:

@HONEY@Gökhan Bilgin  3M eraser diye bir urun var ornek videoda buldum. 3m turkiye yi arayip  bilgi alacagim. Satis ile ilgili turkiye de bulamadim henuz

Hocam bunu detailing işi yapan yerler kullanıyorlar zaten.

İnternette videolarda görmüştüm, araçların yazılarını söktükten sonra yapışkanlarını bununla çıkartıyorlardı.

Uğraşmışsınız, emeğinize sağlık. Jantların öncesi-sonrası fotoğrafları var mı?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
tamircilerin kullandığı kostik denen bir ilaç var bulaşık süngeri ile güzelce ovarak çıkarabilirsiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@frknyldrm Selamlar, maalesef isi yaparken kendimi durdurup bi fotograf alamadim 🙃 Hersey cok akici oldu..

3M urunu aynen bahsettiginiz gibi arac uzerindeki yapiskan vs ne varsa zahmetsizce cikarmak icin tasarlanmis bir urun. Ben Rot&balans yapan bi isletmem olsa kesinlikle alirdim. Isletmeye fark yarattiracak seylerden bi tanesi. Urunun 2 versiyonu var amazonda satiliyor birisi $17 (baska bir markanin eraser i) 3m $60 Hal boyle olunca amator kisi icin ulkemizdeki kur sebebiyle mantikli olmuyor. Edinilmesi gereken bir urun ama..



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Gökhan Bilgin APC yapiskan icin degil, janta kullanmadim. Sonax in yapiskan temizleyici urunu ile bi kac kez tekrarlayarak urunu yuzeyden mikrofiber bez ile cikardim. Herhangi bi kazima vs islemi uygulamadim. En son olarak metal polish ile ince bi tabaka cekip uyguladim.

 
Selamlar,

Konuyu Mayıs ta açmışım :)  Anca fırsat oldu.. @KaiZeN in aracılığı ile başka bi forum aracılığıyla malzemeleri topladım.

Kullandığım malzemeler;

- Detay fırçası kimyasala dayanıklı Valet

-Meguiars All Wheel cleaner

-Asperox sarı güç ( Beklenmedik anda dahil oldu)

-Tchibo Jant Fırçası

- Meguiars ultimate wash wax

-A101 Sihirli sünger

-A 101 3 adet mikrofiber bez epey yetti

-Colormatic M700 Sprey temizlik tineri (1 adet fazlasıyla yeterli)

-Plastik bi aparat

Vakit olduğu için malum tek tek çalıştım sizlerede tavsiyem kimyasal ürün kullandığınızda 4 jantta çalışmamanız.. Zira bu iş için cidden vakit ayırmanız gerekiyor..Önce Jantları güzelce Meg wheel cleaner ile spreyledim kimyasalın etki etmesini bekledim..(2/3 dakika) tepkimeye girmesine takiben ürünü fırça yardımı ile her yere yaydım.. Sonrasında durulama ile mevcut balans yapışkanlarına M700 tineri spreyledim bunu epey bolca yapıp biraz bekletmeniz gerekiyor.. Sihirli sünger ile balanslara baskı uygulamanız gerekiyor bazı kısımlar çok rahat atarken bazı kısımlarda çalışmak uzun sürdü plastik bi aparat ile desteklemem gerekti süngerin yetmediği kısımlarda.. Plastik aparatı kullanırken tedirgindim çizermiyim diye ama yanlış düşünmüşüm, çizmemişm :)  Balans yapışkanları çıkınca tekrar m700 ü jant iç & dış mikrofiber bez üzerinede kullanarak jant üzerinde gezdirdim, takiben beklemeden temiz bi mikrofiber bez ile kuruladım.. İşlemler 4 jantada aynı şekilde M700 tiner Zift & yapışkan çözen bi malzeme wax öncesi pürüzsüz bi ön hazırlamanın elemanlarından.. Bütün iş bitince kova şampuanı ile Jantı güzelce yıkayıp duruladım.. Elimde Color & Drive yanında gelen sıvı wax mevcuttu idareten onu jantlara uyguladım hiçbirşey sürmemektense :)  Güzel iş çıkardı.. Bir sonraki daha profosyonel olması için deneyim kazandım.. Ama sizlere tavsiyem işlem zevkli ama 3D eraser disk muadili bir ürün almanız ki piyasada mevcutmuş.. Vakit nakit malum..

Balans izlerinden kurtuldum, gönül isterdi öncesi fotoğrafını çekeyim.. Finalleri paylaşıyorum..

WhatsApp Image 2021-02-24 at 14.53.42.jpeg

WhatsApp Image 2021-02-24 at 16.12.39.jpeg

WhatsApp Image 2021-02-25 at 16.56.52.jpeg

 
@Franquazelinize sağlık. Güzel uygulama olmuş. Yazlıklara geçmeden ben de yapmayı düşünüyorum da bakalım zaman olursa :D ufak gbii görünse de gerçekten yorucu ve uzun süren bir iş malesef :) pırıl pırıl çıkarmışsınız. 

 


Geri
Üst Alt