225/45/17 -----> 225/50/17 kış lastiği ebatlarına geçiş


neokaos

Üye
Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
112
Tepkime puanı
2
İsim
Neo
Selamlar saygılar sayın üyeler. Aracımda  225/45/17 ebatlarında olan lastiğim yerine  225/50/17 ebatlarına kış lastiği olarak  geçiş yapmak istiyorum.Grupta  ve başka mecralarda belirtildiği gibi 17 jant için 205/50/17 uygun ancak ben bu ebatta bir lastik almayı planlıyorum. Lastik markası olarak ise Nokian D5 düşünüyorum. İstediğim ebatlarda çap farkı 23 mm olarak çıkmakta , bu bilgilerin ışığında sorularım  ise ;

1-)Bu durum çukur-kasis-sert hızlı viraja girme vb. durumlarda lastiklerin çamurluklara değmesine neden olur mu?

2-)Aracın yakıt yakmasının artmasından ziyade 1.4tsı dsg 125hp motorun çekişinde  (örneğin uzun yolda rampada sollama esnasında beni zor durumda bırakır mı  gibi ?) belirgin bir sıkıntı olur mu ?

3-)Forumda mutlaka cevaplanmıştır ancak ben bulamadım ya da yeterince karıştırmadım konu sayfalarını belki ama  :|  bu ebat değişikliklerinin abs, esp gibi güvenlik standarlarını etkilememesi için servisle görüşülmeli mi ya da değişiklikler hiç etkilememekte mi (önerilen 205/50 mesela etkilememekte mi )?

Son olarak neden önerilen 205/50/17 değilde 225/50/17 derseniz, biraz görsellik ve biraz daha konfor ihtiyacı(bulunduğum yerin yol kültürü maalesef bozuk :| ), kanımcada lastik yüzey alanı incelince 50 yanağın bekleneni vermeyeceğini düşünüyorum(yanlış bir çıkarım olabilir).16-15 jant neden değil derseniz onca lastik seçeneğine rağmen maddi durum diyelim.

Ayrıca geçen ay Nokian powerproof yaz lastiklerini aldım 225/45/17 ses ve konfor açısından da memnun kaldığım için(45 yanak  kışlık değilde 50 yanak kışlık ısrarımda bundan dolayı) , bu forum ve başka forumlardaki önerilerle de kışlık seçeneğine yöneldim.

Değerli cevaplarınız ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

(Ayrıca uzun zamandır grubu takip etmiyordum, özlemişim burada vakit geçirmeyi.)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çamuruğun tavanına sürtme gii bir sıkıntı olmayacaktır, zira 4 cm e kadar yay taktıran arkdaçlar var, sizdeki değişim 23 mm,  ama önüne ve arkasına sürtme konusunda emin değilim.

 
http://www.mutlulastik.com.tr/faydali-bilgiler/lastik-nedir/lastik-jant-hesaplama-modulu/ 

şuradan kendiniz de bakabilirsiniz isterseniz.benim gördüğüm 12 mm boşluk gerekli o da o çok etkileyecek bir seviye değil.

ben kendi aracımda yazlık 225/45/17, kışlıklarda ise 205/50/17 kullanıyorum. herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. bendeki değişim 2 mm sizdeki de 12 mm 

performans durumunda çok hissedeceğiniz bir değişiklik olmaz. sadece hız değerlerinde bir değişim olur toplam çap değiştiği için. bu da esp abs modullerini ne kadar etkiler adaptasyon yapılmalı mı bilmiyorum. ancak golfte çok fazla 15 janttan 16 ya da 17 ye geçiş var. hiç kimseden de bu zamana kadar böyle bir işlem duymadım. aydınlatacak birisi varsa dinleyelim

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zevkler renkler tartışılmaz., buna istinaden güvenlik, üreticinin önerdiği tavsiyeler de tartışılmaz., görsel görüntü daha iyi diye bir yaklaşımla lastik seçmek enteresan bir durum..

işin doğrusu 205/50 R17 

Kış şartlarında kaygan zeminde lastiğin yere temas eden yüzeyi arttıkça tutunma azalır.. 

 
@neokaos mrb. Dediğiniz ebatlardaki kış lastiğini 2 kıştır kullanıyorum. Hız göstergesindeki ufak sapma dışında, 45'likle arasında çok büyük bir fark hissetmedim.

Siz yine de vw'in önerdiği lastiği kullanın tabi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt