Golf 7.5 J far çift mercek yanması


ogzdrk

Üye
Katılım
6 Eyl 2018
Mesajlar
218
Tepkime puanı
99
Konum
Ankara
İsim
Oğuz
Bir kaç gündür trafikte denk geldiğim bir araç var.Araç 7.5 fakat ön farlarındaki merceklerin 2si birden yanıyor.Bildiğim kadarıyla tek j ve çift j lerde sadece dıştaki mercek yanıyor kısalardayken.Gördüğüm araçta uzun far açık değildi hiçbir şekilde rahatsız olmadım ama buna rağmen iki mercekte yanıyordu.Bilgisi olan var mı acaba ?

Eklemeyi unuttum araç highline + rline bir araçtı.En azından dışarıdan öyle gözüküyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende çift j var ve iki mercekte yanıyor hocam. Tam olarak öğrenmek istediğiniz nedir? 

20181226_190912.jpg

 
@Recep Gül Yani kısa farlar açıkken iki mercek birden yanıyor mu ?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Normalde gündüzleyin çift j ler yanıyor, bendeki araçta hiç tek merceğin yandığına tanık olmadım, uzunlar kolu kaldırınca merceklerden birinin göz kapağı açılır gibi açılıyor. Anahtar auto konumdayken bu şekilde yanıyor. 

Yani evet, kısalar açıkken iki mercek birden yanıyor. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Recep Gül şu olaya bende ilk defa şahit oluyorum 😂. Adaptif far olduğundan falan mı acaba çünkü çift j yanıp tek mercek çalışan çok far gördüm bende. 

 
@Recep Gül @Raban7 Benim bildiğim çift j lerde bile tek mercek yanıyor kısa farlarda.Hatta youtubeda bir beyaz r line çift j fara sahip bir araç incelemesi var.Kısaları açıkken tek mercek yanıyor.

 
eski versiyon kayar ledsiz olan replika çift j farlarında iç kısımda nokta kadar led var çift j lerle beraber yanıyor kısalar açıkken oda içte gündüz ledleri gibi ışık veriyor. ancak sadece görsel.

 
Gece rastladım ben de yolda gidiyorken arkamdan gelen golf tek J yanıyor ve tek merceği işlev görüyordu. Standart highline donanımdı. Ama R line paketlerde çift J ve çift mercek yandığına şahit oldum. Galiba R line , R , Gti ve Gtd paketlerde bu şekilde olabilir. Standart highline dizel veya benzinli araçlarda ise tek J ve tek mercek şeklinde VW oyunu görüyoruz :)

 
Çift J olan, U Led'in çift olanında olduğu gibi adaptif olanı değil mi? Adaptif olan J'de iki mercekte yanıyo diye biliyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Büyük ihtimalle adaptiflerde çift mercek de yanıyor.

Replikalarda çift j gündüz ledi yanıyor ancak mercek tek yanıyor. Yani uzunun merceği ayrı.

 
Sahibinden sitesindeki çift j far opsiyonuna sahip highline araçlara baktım.Tek mercek yanıyor arkadaşlar.Yani replika değil opsiyon olarak çift j var araçta.Ama bazı arkadaşlarımız da çift mercek yanıyor diyor.Hatta resim bile paylaşan olmuş.Bu konuya açıklık getirebilecek birisi var mı ?

 
Kodlamayla, U-ledsiz Bixenon farlı golf 7' lerde kısa far ile gündüz farı birlikte yanabiliyor. Sizin dediğiniz olay da kodlama gerektiriyor olmasın.

Konuyu buldum:




 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@pretoria Bilemiyorum böyle bir kodlama hiç duymadım çift j ler için.Bilmediğimiz bir far opsiyonu mu var acaba ?

 

Merhaba, aracımda opsiyon olarak dinamik viraj farlarına sahip LED "Mid" ön farlar (Çift J) ile birlikte uzun far asistanı Dynamic Light Assist mevcuttur. Çift J ile birlikte iki mercek de kısalar aktif iken yanmaktadır. Trafikte ben de çift J şeklinde olup tek mercek yanan golfler gördüm. Konunun uzun far asistanı ile ilgisi olduğunu düşünüyorum.

Araç çalıştırıldığında far kontrolüne ait videoyu ekledim, dıştaki mercekler 4 yönde hareket ederken içtekiler yukarı ve aşağı hareket etmektedir.

https://streamable.com/hwor04

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt