7 ileri Dsg araşların şanzıman yağı ne zaman değişmeli ?


ahmetrawza

Üye
Katılım
9 Nis 2020
Mesajlar
48
Tepkime puanı
18
İsim
ahmet
Arkadaşlar merhabalar . Hayırlı cumalar öncelikle .

Aracımı 3 ay önce aldım 2015 model 69 bin de1.2tsı  dsg 7 ileri bir araç . açıkçası şanzıman yağı ile alakalı bir bilgim yoktu daha önce yılda çok fazla km yapmadığım için daha önceki araçlarım  da da değiştirmedim hiç .Hep manuel araç kullandığım için dikkat etmemiştim .  Araştırırken  dsg aracı belli bir km belirli bir zaman göremedim . Aldığım kişiye de sormadım ne zaman değişti diye . Yazın yağını değiştireceğim şanzıman yağını kontrol edebiliyor muyuz yada alıp eklenebilecek bir şey mi ? Öncesinden bir uyarı yada bir bilgi edinebiliyor muyuz acaba ? Ben garanti olsun diye değiştirmeyi düşünüyorum fakat daha öncesinden bir bilgi edinebilir miyim ?

 
Normal şartlarda servisler yağ değişimine gerek yoktur der. bu bilgi yanlıştır yağ basıncıyla çalışan mekanik parçaların yağları değiştirilmesi gerekir. Bu durumda size tavsiyem şudur . yetkili servisten değişim fiyatı alın . eğer tuzlu gelirse araştırın aracınıza uygun yağı alın ve bu konuda gerçekten işi bilen birine değiştirin kaş yaparken göz çıkartmayın.  Eski aracımda 70k de değişmiştim ben ve mekatronik ve şanzıman yağı farklıdır ikisini de değiştirmiştim . yola çıkıp bilgisayara bağladı adaptasyon yaptı . 

 
@Ayhan5353  hocam teşekkür ettim . bunu eskişehir de yaptıramıcam maalesef burda işçilikte ustalıkları da rezalet . ankarada araştırıp yaptırayım teşekkür ettim . Genel bakım yaptırsam iyi olacak herhalde çalışmasını da rahatlatır iyi olur .

 
A3 ü olan bi arkadaşım  değiştirdi şanzıman yağını. Ertesi gün P konumunda terket uyarısı aldı. Şanzıman yağ haznesi patlamıştı. Sonra nem kaptı sattı aracı. Değişim önermiyorlar arıza vermediği sürece. 

 
@ack937  arkadasiniz talihsizlik yasadi.  arkadasim 13 yil serviste calismis suan ogretmen bana kendisi soyledi degis diye. Ayni zamanda kendi arabasi da dsg ve kendiside degistiriyor. Ama isi bilmeyen birine denk gelirse boyle kas yaparken goz cikartir. 

 
@ack937  kötü bir deneyim olmuş . yani şöyle yorumlar okuyup videolar izledim . işte P  den D ye alın geçişlerinde çok fazla kararsız kalıyorsa , vitesleri değiştirmekte geç kalıyorsa  yada değiştirmekte çok kararsız kalıyorsa gibi şeyler yazmışlar eğer bunlar oluşmaya başlarsa yağı değiştirmeniz gerekir gibi şeyler . elbette yararlıdır bunlarda fakat sanırım motor yağı gibi kontrol edebiliceğimiz bir durum yok . 

 
Arkadaşlar manule alınca dsg'yi konsol üzerinden ileri geri hamlelerle vites değişiyor mu? Yoksa sadece kulakçıklardan mı değişiyor? 

 
@Ayhan5353  hocam teşekkür ettim . bunu eskişehir de yaptıramıcam maalesef burda işçilikte ustalıkları da rezalet . ankarada araştırıp yaptırayım teşekkür ettim . Genel bakım yaptırsam iyi olacak herhalde çalışmasını da rahatlatır iyi olur .
@ahmetrawza Selamlar Eskişehir konusunda haklısın izmit'e yolun düşerse Ekip otomotiv aklında olsun. DSG'em beni bir izmit de bıraktı maalesef acı bir tecrübe etmiştim de yetkili servis kazığından beni onlar kurtarmıştı şansıma ama bana dedikleri değişime gerek duyulmuyor. Benimkisi DSG arızasına müdahale sonrası değiştirilmişti.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ahmetrawza hocam benim bacanakta caddy' nin bakımlarını Ankara' da yaptırıyor. Çok anlamsız arızalar için eskişehirde adamı sinir hastası ettiler burada Ekspertürk İbrahim usta (Aydoğanlar Vw' de yetişmiş düzgün bir arkadaşım) çok makul rakamlara bakım arıza giderip gönderdi. Fahiş fiyat çekmeyen gözünün önünde yaptığı her uygulamayı insan gibi anlatan biridir. Bir de öldürsen sağlam orijinal parçayı değiştirmez :)  (bir kaç usta var burada kendilerini yetkili servis sanan onları da araştırmadan vaktini tüketme)

Onun dışında serviste de yalnızca şaşmaz doğuşu tavsiye ederim. Orada da tanıdıkla iş daha iyi yürüyor maalesef.

130307027_FZ3aQnp4l5xVlT2AZW2i3_7yymQBFiLN6XJDCsjvlDM.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@derossi çok teşekkür ederim ankara daha iyi oldu böyle bir yeri öğrendiğim . yasaklar kalksın yazın içim rahat etsin diye yağını değiştirmeye karar verdim :)

 
Eskişehirde özel servisleri geçtim yetkili serviste bile iş yaptırmaya korkuyorum her seferinde kesin bir sorun çıkıyor, servis değişim önermiyorsa maceraya girmeye gerek yok diye düşünüyorum. Sorun çıkma ihtimali yüksek maliyetli bir parça.

 

@ahmetrawza aynen bakımla birlikte halledebilirsin. Kafe gibi ortam çayını kahveni içip aracını gözünün önünde hallettirip günübirlik geri dönebilirsin.

 

Geri
Üst Alt