Çift U Led Bi Xenon


Xeric

Yeni Üye
Katılım
30 Mar 2020
Mesajlar
5
Tepkime puanı
2
İsim
Canberk
Merhabalar

Bilmediğimden soruyorum bilgisi olan kişilerini yardımını rica ediyorum. Aracımda sonradan takılan replika çift u farlarım mevcut. Bunları bi xenon’a çevirmek mümkün mü? Nasıl olur? Sağlıklı mı?

 
mümkün, aydınlatma performansın çok artar, ama muayeneden önce sökmen gerekir. Ama buna değer :)  

 
mümkün, aydınlatma performansın çok artar, ama muayeneden önce sökmen gerekir. Ama buna değer :)  
Merhaba

Far yıkama sistemi ve otomatik yükseklik ayar sistemi kurulduğunda sökmesine gerek yok arkadaşın, muayeneden rahatlıkla geçer.

Tek U-Led'i çıkma bulup gerekli parçalar ile beraber daha hesaplı şekilde yapabilir/yaptırabilirsiniz. Çift U-Led'i çıkma bulmanız zor olacaktır ancak aracını satan biri ayrı çıkarıp satacak ki bulabilesiniz.

Tek U-Led için (Halojen fardan geçen araç için) geçen yıl 9.000 TL civarı tutuyordu (sıfır için) sanırım, forumda konuları mevcut inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

 
Bende philips h7 zenon var. Çift u led farın içine balastları vs. hepsini koyduk. Gayet rahat sığıyor. Muayeneden sorunsuz geçtim.

 
@tgun89 Hocam Size denk gelen görevli çok irdelememiş muhtemelen. kapakları açıp kıyıda köşede balast arıyor bazı görevliler. :)  

 
@biycash 1 keresinde muayene geldi eski aramda. Söktüm xenonu taktım 4300K halojen ampül. Çıkışta bekliyorum. Bitti geldi yanıma.

dedi kaldı araba.

-Dedim neden?

- xenon varmış arabanda

-Dedim sen bu arabada bana xenon olduğunu ispatla sana ne istersen vereceğim. Ben salak mıyım muayeneden geçmeyecek şeyi takayım.

-Tekrar alalım abi aracı bakalım.

Dedim bak. Neyse gitti getirdi arkadaşını kontrol eden lavuk nasıl balast arıyor kaputun altında kıyıda köşede. Dedim birader abartma yok işte bişi.

Öyle kabul ettirdimde geçtiydim :)

 
@biycash farı sökmeden kapakları açamaz. En azından benim tdi aracımda öyle. Tsi ları bilmiyorum.

 
@tgun89 Aynen öyle hocam, maalesef kısaları değiştirmek bizim araçlarda tam bir eziyet.

 
Xenon için far yıkamalı tampon gerekmiyor arkadaşlar. Ama AFL yükseklik ayar sensörüne bakıyorlarmış... Yoksa kalıyorsun...

 

Geri
Üst Alt