Replika Çift U Led Kodlama


Xeric

Yeni Üye
Katılım
30 Mar 2020
Mesajlar
5
Tepkime puanı
2
İsim
Canberk
Herkese merhabalar, aranıza yeni katıldım. Şu aralar da karantinadan dolayı evdeyiz ve en büyük eğlencelerimden birisi de forumda gezinip konuları okumak. Hatta bu sayede aracıma LED stop temini de gerçekleştirdim. Neyse uzatmayayım fazladan :)

Benim sorum şu; aracımı aldığımda da üzerinde çift u led vardı ancan yüksek ihtimalle replika hiç de incelemedim. Orjinalse ne ala ancak replikaysa piyasada taiwan üretimi dediklerindendir diye tahmin ediyorum. Şimdi ben kısaları açtığımda u ledler sönüyor bunu kodlamayla ayarlayabilir miyiz? Aynı şekilde kodlamayla kayar sinyale dönüştürebilir miyiz? Son olarak ise kısa uzun led ampüllerim hali hazırda üzerinde var ancak uzunların performansından çok şikayetçiyim, ben istiyorum ki uzun gerçekten uzun olsun. Buna dair bir tavsiyeniz olabilir mi?

Herkese teşekkür ediyorum, Koronasız, sağlıklı günler diliyorum...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Profil fotoğrafınızdaki aracın sizin olduğunu varsayarak yorumumu yapıyorum. Aracınızda farlarda zaten kayar sinyal olduğu gözüküyor. Aynalardaki sinyali diyorsanız onlar kodlama ile olmuyor. Farlar yanıyorken u LED lerin yanması kodlama ile yapılabiliyor. Son olarakta aracınızdaki farlarda bi Xenon özelliği varsa ve uzunlardan memnun değilseniz ampulden olabilir ampul değiştirmenizi tavsiye edeceğim. Ama bende olduğu gibi bi xenon yoksa ve sadece uzun far kısmından yanıyorsa uzunlar, ona yapacak pek bir şey yok. Sadece halojen ampul takıp deneme yapabilirsiniz. Onun haricinde bu farların aynaları kötü olduğu için ve ledin de ışığı dağıtması sebebiyle uzunlardan verim alamazsınız sadece selektör atmaya yarar, bendeki gibi. Çözümü nedir derseniz. Bi xenon olmadığını düşünerek yorum yapmam gerekirse, ya farları değiştireceksiniz ya da farın merceğini değiştireceksiniz. 

 
@Musaaksoy evet hocam fotoğraftaki araç benim ancak sinyallerim kayar sinyar değil. Bunu kodlamayla mı yapıyoruz? Merceklerin bi xenon olup olmadığını nasıl kontrol edeceğim?

 
@Xeric kayar değilse sinyaller yapamazsınız, o kodlama ile olmuyor hocam bildiğim kadarıyla. Bi Xenon olduğunu şöyle anlarsınız, gece uzunları açın ya da selektör yapın, kısaların olduğu mercekten yapıyor mu yapmıyor mu. Bi Xenon demek aynı mercekten hem kısa hem uzun far demek. Aynı mercekten uzun atıyorsa bi Xenon dur ama atmıyorsa değildir benimle aynı durumdasınız demektir.

 
Hocam kısayı ayrı yerden uzunu ayrı yerden atıyor eğer kastettiğiniz buysa @Musaaksoy

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Xeric uzunu ayrıca atıyor ama kısanın olduğu mercekte bi hareketlenme oluyor mu önemli olan o. Perde oluyor mercekte, o perde kalkıp iniyorsa bi Xenon o şekilde oluyor. Sizin farlarda olmadığını düşünüyorum

 
Kodlama ile u ledlerin parlaklığı ayarlanır, Kayar sinyal olmaz. 

Bi-xenon olup olmadığını anlamanın en kolay yolui farın yuvarlak kapağını açın uzunların soketini sökün, selektör yapın veya uzunları yakın, hala ışık şiddeti artıyorsa mercekler bi-xenondur. Ama selektör atmanıza rağmen farlar kısalarda nasılsa öyle kalıyorsa maalesef bi-xenon değildir ve muhtemelen öyle sizin farlarınız. Uzunlarda ki yetmeme şikayetinizde bu yüzden.

Bu arada uzağı aydınlatma konusunda ledlerden çok performans beklemeyin. En iyisi halojen, sonra gazlı diye tabir edilen xenonlar, en son ledlerdir. Hepsini uzun süre denedim kullandım farlar hariç sırf ampullere 1000 Tlden fazla harcadım. Şuan xenon takılı farlarımda. Tavsiyemi sorarsanız kesinlikle xenon öneririm. Kaliteli bir 4300K xenon set en iyisi. Bi-xenon mercek olmadan istediğiniz ledi takın uzağı aydınlatamazsınız. Ya farlar açılıp mercekler değişecek ya da farları satıp bi-xenon merceklisini alacaksınız. 

Merceklerinizin bi-xenon olduğunu varsayarsak(inşallah öyledir) yine uzağı aydınlatamama sebebiniz farlarınızda led takılı olması. Merceğin içine xenon takarsanız aydınlatmada ki farkı görünce yüzünüzde ki gülümsemeyi farkedeceksiniz zaten. Hem uzunlarınız çok daha uzağı aydınlatacak hem kısaların performansı artacak hem de yağmurda ki ışık kaybınız azalacak.

 

Geri
Üst Alt