Golf 7 ses sistemi


zambor007

Üye
Katılım
6 Ağu 2015
Mesajlar
151
Tepkime puanı
11
İsim
kenan""
maniax dedi:
@zambor007 bu kadar özenli yapacağını bilseydim ilk günden götürürdüm ustaya ama işte cesaret etmek bugüneymiş.

@grattis o da çözülür inşallah. ekimi bekliyoruz artık

@silvershadow ilk işim bass'ı +3'e çekmek oldu zaten :D arabanın sağ tarafında resmen bi vibrasyon bi gevşeklik varmış. şu an araç daha bi bütün, müzikler daha sorunusuz, daha bi "surround" oldu.

murat hocam sizin bass-orta-tiz ayarınız nasıl? yani ben daha çok müzikteki ayrıntıları seven, bass'ı arabayı zıplatacak şekilde kullanmayan, tabiri caizse berrak ses seven bi insanım. hani ayarlarla oynuyoruz ama bu işin bilimselliği nasıldır? orta seslerin mantığını çözemedim mesela
Hocam murat hocamdan rica etmişsiniz ama bende bildiklerimi aktarmak isityorum bu konuda ,vw golf'te 2 kanal hoparlör var tiz ve mid,oysa gerçekten her sesi duyabilmek için en azından olması gereken 4 kanal yani tiz ya da treble,midrange,woofer ve subwoofer.golf'te kapılarda olanlar woofer dediğimiz hoparlörler ve direklerde tweeterlar var.Hocam zaten sizin çok bass sevmem dediğiniz ses, bass ses değil,bu sesi subwoofer çalar ve çıkan sesi insan duymaz hissedir cızırtı ve basınç şeklinde :)

hoparlörlerin inebildikleri frekenslar vardır ve  o kapılar bir subwoofer gibi asla çalmaz nasıl tweeterlardan alt frekenslara inmesini  bekleyemeyeceğimiz gibi.

Orta sesleri veren belli frekens aralığında midrange dediğimizz hoparlörlerdir 320  ve 640 arası sesleri çalar(focusun direklerdeki büyük olan hoparlör),40...80 hz midbass vs şeklinde frekans aralıkları vardır hoparlörlerin.golf'teki hoparlör yani midbass 40-80 hz aralıklarına inme kapasitesi varsa ya da daha yüksek frekensları çalabiliyorsa duyabilirsiniz bu sesleri yoksa o hoparlör o sesi çalamaz.

bu da 4 yol aktif denilen ses sistemi bu sistemlerde her frekans kendi hoparlöründen geldiği için sesleri daha iyi ayırt edilebilinir artı olarak anfi,işlemci,yalıtım,üst düzey bakır kasa bir teyp kullanılır,tabi bütün bunlar sesi inanılmaz değiştirir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt