DSG'li araçlarda bozuk yolda duyulan Zincir Şıngırtısı


silvershadow

Emekli
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
8,996
Tepkime puanı
1,331
İsim
Murat İNCİ
DSG'li araçlarda; Özellikle bozuk yollarda veya arnavut kaldırımı tarzındaki yollarda zincir şakırtısı benzeri bir ses yapar. Bu durum normaldir ve düzelmesi mümkün değildir. Trim veya Ses takıntınız varsa ve bozuk yollara sahip bir yerde araç kullanıyorsanız DSG'li almamak tek çözüm..

 
@silvershadow hocam biraz önce gezinirken şöyle birşey buldum.

acaba DSG şanzıman kullanıp arnavut kaldırımda bu sesi duymayan arkadaş var mı ? bu birinci sorum.

ikinci sorum ise bu bahsettiğiniz sesin sebebi DSG'de şöyle bir sorun olmasında kaynaklı olabilir mi ?

DSG Clutch Sesi

 
Benim şanzuman 6 ileri dsg,anlatılanların hiçbiri bende yok..

Bilgi kırıntısı olarak ekleyeyim dedim. :)

 
ben zincir şıngırtısı sesi pek duymadım ancak düz yolda dahi özellikle hızlı gittiğimde frene bastığım müddetçe sanki pütürlü asfatta gider gibi bir ses geliyor.sadece frene bastığımda oluyor bu.benzer bir sebepten midir bu konuyla?

 
ben zincir şıngırtısı sesi pek duymadım ancak düz yolda dahi özellikle hızlı gittiğimde frene bastığım müddetçe sanki pütürlü asfatta gider gibi bir ses geliyor.sadece frene bastığımda oluyor bu.benzer bir sebepten midir bu konuyla?
Hocam tozlanmış olabilir diskler eğer çok az kullanıyorsanız aracı.

 
Benim şanzuman 6 ileri dsg,anlatılanların hiçbiri bende yok..Bilgi kırıntısı olarak ekleyeyim dedim. [emoji4]
3 bini devirdik golf dsg ile. Suana kadar zincir tikirtisi- sikirtisi duymadim. Ayrica depo dolu iken geldigi soylenilen benzin/mazot calkalama sesini de duymadim. Bilginize.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
bazen tırrr diye bir ses geliyor o ses kavrama sesi ozellikle düşük devir yüksek viteste oluyor bu kavrama motor bazen soguk bazen sıcakken takırtı sesı geliyor bu volant fakat o kasısler ara sokaklar arnavut kaldırımda gelen sesler şanzımanın içerisinde 4 adet vites kanalı var mecatronıc'le karşılıklı gecen ve bu mekanızmalar demir demire geçiyor sarsıntılardada bu sesleri yapıyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hocalarım bu şanzımanlarda S konumu veya manuel 1 konum açılınca d konuma almamız uygundur araç cok erken 2.vitese gectiği için k2 kavramasını daha cabuk bozuyor ve buda 2.viteste titreme sorununu ortaya cıkartıyor S konum daha geç değiştirdiği için kavrama sorunu çıkmasını daha geç kilometrlere atabiliriz

 

Geri
Üst Alt