Pandemide Seyahat


34sileli

Üye
Katılım
24 Nis 2017
Mesajlar
46
Tepkime puanı
31
Konum
istanbul
İsim
sefa
Merhaba arkadaşlar,

İzmir'de ikamet eden arkadaşım iş için kendi aracıyla  İstanbul'a gelmesi gerekmekte. araştırma yaptım seyahat izninden bahsedilmekte fakat e devletten baktığımda tedavi, ölüm ve kalacak yeri olmayanlar için izin alınabiliyor. bu durmda ne yapabiliriz nasıl gelebilir?

 
İzmir'de yaşayıp manisa da çalışan arkadaşım var her gün gidip geliyor. Firmadan onaylı bir belge almış, imzalı kaşeli vs. Durumu açıklayan, bu belgeyi ibraz edip geçiyormuş hergün. Bu şekilde çalışanlar çok özellikle Gebze - Bursa - İstanbul taraflarında. Sizin seyahat izninden ziyade sizin iç işleri bakanlığının genelgesini kontrol etmeniz lazım. Uygulama notları orada vardır, hangi şartlarda seyahat yapılabileceği yazıyordur. 

Buyrun genelge burada: https://www.icisleri.gov.tr/sehir-giriscikis-tebirleri-ve-yas-sinirlamasi

Sizin kullanacağınız madde ise: 

D bendi: Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da işyeri sahiplerinin ikamet ve işyerlerinin farklı illerde bulunması durumunda iller arasındaki giriş/çıkışları; bu durumu ispatlayan  (yerleşim yeri/ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi) belgeleri ibraz etmek şartı ile yapılabilecektir. 

İkamet ve şirketin verdiği yazı ile yapabilir bu işi, yine de yasağın olmadığı iller üzerinden giderse daha az sıkıntı yaşar. Balıkesiri bir şekilde geçebilirse, çanakkale edirne üzerinden gidebilir :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam arkadasiniz için simdiden hayirli olsun

Mevcut şartlardan dolayı durum cok zor evraksiz mutlaka bir denetime girer ve geri dönmek zorunda kalır isyeri ile online mülakat harici çok zor gelmesi

Şile karakiraz köyüne yakinmisiniz nick şile yazınca dikkatimi çekti


 
teşekkürler.

çalışacağı firma görevlendirme kağıdını gönderirse e devlet üzerinden başvuru yapıp deneyeceğiz. merak edenler için sonuçları paylaşıyor olacağım.

@HONEY hocam ümraniye de yaşıyorum ama şile liyim.

 

Geri
Üst Alt