Replika jant kullanmanın zararı var mı?


onursari24

Üye
Katılım
14 May 2018
Mesajlar
49
Tepkime puanı
30
İsim
Onur
Sizce replika jant kullanmanın herhangi bir zararı varmı? Aracımın jantlarını değiştirmek istiyorum..Bazıları alma kırılıyor falan diyor
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam farkında mısınız bilmiyorum fakat hem canınız hem de o arabaya verdiğiniz binlerce lira o 4 teker ve janta emanet yolda. Hem kendiniz hem başkalarının güvenliği için bu iki unsurda masraftan kaçınmayın lütfen.

 
@onursari24 Replika jantlar inanılmaz güvensiz, her aldığınız yolda giderken kırılır gibi bir algı var. Bu doğru değil. Replika'lar da kendi içlerinde kalite kalite ayrılıyor, kalite kontrol belgeleri vs. bulunuyor. Özensiz araç kullanıyorsanız, çukurlarda tümseklerde yavaşlamıyorsanız, çok hızlı kullanıyorsanız mümkünse siz orjinal alın.

Şunu da unutmamak lazım, piyasada şu anda 10.000 tane Golf varsa, 2000'inde Durban varsa 1000 tanesi Replikadır.

Fiyatlarda ciddi değişken, 19" O.Z. Ultralegarra alalım bakalım orjinal 16.000 TL takımı. 20.000 TL jant lastik kimse vermez Porsche kullanmıyorsa. 

Özenli kullanıyorsanız, kaliteli replikalar işinizi görecektir. Forumda replika jant kullanan çok kişi var, yorum yapacaktır. 

@metinkar abi Durban kullanmıştı hatırlıyorum mesela. Arıcıoğlu ürünleri kullanan arkadaşlar var. Görünce yazarlar kendi yorumlarını da. 

 
Evet ben kullandım ve kullanmaya devam ediyorum... her halde toplasan zamanı diğer araçlar ile 15 sene falan... kötülüğünü görmedim şuan aldığımda aynı şekilde... orjinalde yan sanayide iki yıl garantili... Allah(cc) yaralamalı ve ölümlü kaza göstermesin öyle kzalarda jant orjinal olsa ne olur olmasa ne olur... insanlar orjinal jant kullanıp araya spacer takıyor dışarıda biraz dursun diye o bana göre daha büyük risk...

 
Maddi imkanınınız yetiyorsa orijinal alınız. Mesela Orijinal durban Manisa da üretiliyor. Yerli tse belgeli replika jant tü kaka değildir. Çin malı olmasın yeter. 

Rakı içen ölüyor su içen ölmüyor mu? 

Orijinal jant kırılmayacak diye bir şey yok;

IMG_20191209_134430.jpg

 
@Negatiwe Hocam manisada organize sanayi bölgesinde çalışıyorum buradaki jant fabrikalarını da biliyorum ilk defa duydum durbanın manisada üretildiğini. Hangi firma ürettiğini biliyormusunuz belki fabrikadan çıkartırız bir takım :)  

 
[mention=5]Negatiwe[/mention] Hocam manisada organize sanayi bölgesinde çalışıyorum buradaki jant fabrikalarını da biliyorum ilk defa duydum durbanın manisada üretildiğini. Hangi firma ürettiğini biliyormusunuz belki fabrikadan çıkartırız bir takım [emoji4] 
Ustad

Firindan yeni çıkan sicak ekmek gibi taze taze güzel olur


Fiyat avantajı da olur sanırım
 
@Negatiwe Hocam manisada organize sanayi bölgesinde çalışıyorum buradaki jant fabrikalarını da biliyorum ilk defa duydum durbanın manisada üretildiğini. Hangi firma ürettiğini biliyormusunuz belki fabrikadan çıkartırız bir takım :)  
@tuncer_2632 cms olması gerek... sadece vw özel dışarı çıkamazsınız orada çalışsanız bile...

316C0EE1-EEF6-47CE-86E3-7E7361102587.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Doğrudur, CMS üretiyor.

 
@metinkar Abi selam orjinal gtı jant aldım çıkma araya dediğin gibi spacer düşünüyordum ne gibi zararı olabilir anlamadım :/

 


Geri
Üst Alt