70.000 bakım


Surrander74

Yeni Üye
Katılım
5 Şub 2019
Mesajlar
8
Tepkime puanı
2
İsim
Özkan
Merhaba arkadaşlar..aracam 2013 model golf7 highline 1.4 tsı 122 bg(90kw)..14 ay önce 55.000 km satın aldım garantisi bittiği için hem ikamet ettiğim ilde yetkili servis bulunmadığı için özel serviste arkadaşıma 70.000 bakımını yaptıracağım..parçalarını dışarıda. Kendim tedarik edip arkadaşıma takıtıracağım daha doğrusu..ön balatalar 55 bakımda değişmiş arka balatalarda hafif ses gelmeye başladı onları değiltirmeyi düşünüyorum ve bujilerinide değiştirmek istiyorum..sizce hangi marka balata ve buji tercih etmeliyim..birde motul yağ kullanmak istiyorum ama onunda bizim araca uygun 2-3 farklı çeşidi varmış hangi serisini kullansak bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..teşekkür ederim..

 
Merhaba.Buna benzer bi konu bikaç ay önce açmıştım 70 bin bakımı için.Buji olarak arkadaşlar NGK marka önerdiler.Balata değişmedim ben ama feredoya iyi diyorlar yine de daha bilgili arkadaşların yanıtlaması daha doğru olur.Yalnız ben bujiyi orjinal aldığımı düşünüyordum ama parçayı değişen arkadaş orjinal olmadığını söyledi.Filtreleri de MAN marka, yağı da LİQUİ marka almıştım memnunum ikisinden de... yağ uygunluğu hakkında tam bilgim yok benim araç 1.2 motor

 
@ugur1497 Merhabalar. ben foruma yeni katıldım, bu da ilk mesajım. Fren konusu uzmanlık alanım olduğu için ona cevap vereyim öncelikle.. Fren'de en iyisi ATE'dir, zaten araçların %90'ında fabrikasyon ATE çıkar. Ürün Avrupa menşeili olup referensına göre Almanya, İtalya, İspanya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki fabrikalarında üretilmektedir. CONTINENTAL'e ait ATE markasının özelliği aracın orijinal spekleri ve gereksinimi ne ise birebir, hatta fazlasını üretir. Dolayısı ile fren mesafesinde uzama, şişme ve ısınma problemleri minimuma iner. Güvenlik ekipmanı olduğu için fren balatası seçimi çok önemli.

Bu markalar haricinde TRW, FERODO, BOSCH gibi markalar tercih edilebilir. Bu markalar da orijinale üretim yaparlar ancak bu markalardaki hamur maalesef orijinale üretilen hamur ile aynı olmaz, mecburen piyasaya (satış sonrasına) ürün sattıkları için hamurlar kalite olarak montaja verilenden farklı oluyor. TRW genelde balataları İspanya'daki fabrikasında üretiyor, Diskleri de Çin.. FERODO tamamı Çin malı, BOSCH ise İspanya, Hindistan ve Çin'deki fabrikalarında üretiyor. Sadece balata için konuşursak sıra ile ATE, TRW, FERODO, BOSCH tercih edilebilir. 

Diğer ürünler için de Buji'de NGK iyidir, piyasada genelde Buji olarak NGK haricinde BOSCH, DENSO ve BERU satılır. Bu markaların hepsi güvenilir, ancak en iyisi benim fikrime göre NGK'dır. 

Filtre'de de MANN bir numaradır, onun haricinde MAHLE-KNECHT, HENGST de iyi markalar. BOSCH'un filtreleri de fena değildir, ekonomik ama tamamiyle az önce bahsettiğim gibi pazara oynadığı için kalitesi öteki filtreler gibi olmaz.

 

Geri
Üst Alt