Bosch Car Servisi Hakkında


typhoons

Katılımcı Üye
 
Katılım
2 Eki 2018
Mesajlar
1,168
Tepkime puanı
682
İsim
A
Arkadaşlar bilgisi olan var ise Bosch Car Servisleri bakım ve tamir işleri yapan yetkili yerlerde bizde bakım vb işlerimizi yaptirirsak garanti bozulmuyor diyorlar. 2. Sene bakımı için 600 lira fiyat aldım. Burasi vb Bosch Car Servislerinda bakım yaptirsak doğuş kabul edermi acaba ?

 
Bosch servisleri yetkili servis degildir bilginize eger ki araciniz dsg ise kesinlikle yetkili servise gitmenizi oneririm cunku dsg malaesef sorunlu bir sanziman

 
@typhoons VW yetkili servis olmadığı sürece, Bosch olmuş Delhi olmuş pek bir fark etmiyor. VW olmalı servisiniz garanti kapsamından çıkmaması için. 

 
Hocam filo sektörü çalışanıyım. Filonun büyük bir bölümü bakım için boschcar servislerini gitmektedir. Garantiden çıkmama konusu bakımı yapan Boschcar (Akademi servis olarak geçer.) servislerinin iso belgesi olması dolayısıyla garantiyi bozmadığı iddaa edilmektedir. Ancak işleyişle maalesef bu şekilde değildir. Garanti kapsamı dışına çıkmaktadır. Hiç bir hak iddaa edemediniz. 

Gelelim konunun diğer boyutuna aracınıza takılacak olan bosch marka hiçbir parça yetkili serviste takılan parçadan kalite olarak çok farklıdır. Örn: yetkilide takılan balata ötme vs. yapmaz. Ancak takacağınız bir bosch marka balata ilk günden balata bitene kadar ötecektir.

Özetle uzak durmanızı tavsiye edebilirim. Hatta ve hatta yetkili servisler arasında bile kalite ve hizmet farkı olduğundan doğru yetkili servisi tercih etmekte fayda var. 

 
Anlaşıldı demekki yalan atıyorlar garanti bozulmaz diye.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@typhoons yani iş bağlamak için yapacaklar tabi. Birde zaten bu bosch servislerin yöntemi franchise. Parası olan bastırıp açıyo dükkanı. :)  

Yetkilise serviste çalışan herkes araç için eğitime gider. Her modelin ayrı ayrı eğitimleri vardır. Bosch car'da bu şekilde bir eğitim vs. olduğunu sanmıyorum.

Bir keresinde istanbul avrupa yaasında bosch kar servisine gitmişti. Akü ölçümü için. Adam benim servis girişinde beyaz atletle karşıladı. Mesela buda benim için önem arz eder. Atlet nedir ya :D  

 
Aracınız dsg değilse serviste boşuna kazıklanmayın özel bir serviste yaptırın bakımınızı.Serviste çalışan ustaların çoğu iş bilmez çünkü işini iyi yapanlar daha çok kazanacağını bildiği için özel servis açar. Geçen yıl iş aracım var courier turbo ile ilgili sıkıntı verdi Aydın'da yetkili Ford servisi Tamir etmeyi geçtim o kadar cihazla sorunu bile tespit edemedi turbo değişimi önerdiler 8 bin tl daha sonra özel servislere baktım Aydın'da onlarda bulamadı tavsiye üstüne İzmir'de bir ustaya gittim ve sorunu halletti yani servisteki ustalara çokta güvenmeyin bence. Bu yüzden manuel bir golf aldım ve parçaları orijinal alıp ustama gidip işçiliğini veriyorum parçaları değiştiriyorum hemde servisin yarı fiyatından bile az tutuyor. 

 
@Han78

Hatta öyleki ? 

Ben yetkili servilere aracı emanet etme durumunda ? (1-2 gün)

Benim sağlam turbomu söküp ! 200 binde 3 kere tamir / revize görmüş  faullü turboyu bana monte edebilecekleri bile aklıma geliyor.

Paranoyanın böylesi ?? 

Komplo teorisinin ultrası??

2. El araç işiyle uğraşan her türlü çözümü dener? Bendekini söker kendi satacağı araca takar falan??

Bana yetkili servisler  Hitlerin yerin 200 metre altındaki DENEY ODALARI gibi geliyor ? Ben sosyal mesafe 1 metre den araca ne yapıyorlar ne ediyorlar diye gözlem yapmadan aracı servise mervise teslim etmeyenlerdenim.

 
Valla yaparlarmı yaparlar Türkiye burası güven olmaz kimseye aracına naptıklarınıda göremiyorsun sanki atom parçalıyorlar içerde altı üstü yağ filtre bakım yapacaklar.

 

Geri
Üst Alt