Ekspertiz Hatası mı?


Skyline

Katılımcı Üye
 
Katılım
24 Eki 2019
Mesajlar
1,615
Tepkime puanı
1,201
Konum
Ankara
İsim
Musa
Arkadaşlar 15.11.2019 tarihinde aracımı bir ekspertiz firmasına sokarak ekspertiz yaptırıp ardından aracın satışını almıştım. Araçtan genel anlamda memnunum fakat aracımın aküsü artık bitti hatta bugün aracı zor çalıştırdım. Size sormak istediğim konu ise aracı aldığım tarihte yapılan ekspertizde raporda akü seviyesi ve kontrolü kısmında "iyi" ibaresi bulunuyor. yani akünün iyi durumda olduğunu belirtiyorlar. Raporun sonunda da akü ile alakalı olarak "Akü ölçümü ekspertiz işlemi anındaki değerlere göre yapılmaktadır. Sonraki kullanımdan kaynaklanan sorunlarda firmamızın herhangi bir garantisi yoktur." ibaresi yer alıyor. Birinci sorum "iyi" durumda olan bir akü bu kadar sürede bitebilir mi? İkinci sorum bu ibare ekspertizin hiç bir yükümlülüğü olmadığını sonucuna mı çıkarır? Hiç bir hakkım yok mudur? Teşekkürler okuyan ve yazan herkese.

 
Model?

Expertizden 1 gün sonrada olabilir.

 
Hukuken hakkınız olur mu bilemiyorum fakat benim görüşüm, böyle bir şeyin hata sayılmayacağıdır. Üzerinden yaklaşık 5 ay geçmiş hocam. Servisten fiyat alıp değiştirmenizi tavsiye ederim. Forumumuzda da akü konuları mevcut.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@AhmetCakmak akü için bir kaç fiyat verdikten sonra varta n60 akü alıp kendim değiştirmeye karar verdim hocam

 
Tam olarak kanunları bilmiyorum ama aradan geçen 5 aylık süreçten sonra akünüzden dolayı hak iddia edemezsiniz gibi.  Sonuç olarak 2 yıl garantisi bulunan bir araç almadınız veya 2 yıl garantisi olan bir aküde alırken yokmuş gibi görünüyor. Aradan geçen 5 aylık süreden sonra o ekspertiz raporundan dolayı bir hak oluşmaz diğer hatalarda . 5 ayda arabanın başına her şey gelmiş olabilir. 

 
akü faklı bişey bitmiş aküyü şarj ederseniz o bile ekspertiz anında yüksek deger verebilir yani rapordada onu belirtmişler dolu bi aküyü bi gün parklarınızı açık bırakaral boşaltabilirsiniz 👍 yani firma haklı olarak garantiyi sadece anlık veriyo.

 
@Kaya06 değerli yorumlarınızda ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Zaten yeni akü aldım fakat merak ediyordum. Dediğiniz gibi olabilecek bir şey demekki bu durum.

 
Aracımda genelde akü seciye kontrolü yaparım aracımda bindiğimde. En son aracıma bindiğimde herşey yolundaydı, 20-30 km gittim, 10dk ara verdim sonra bir sonraki kontakta akü bir anda boşaldı ve bitti. Değişti sonuç olarak. Yani ekspertiz aracın dashboard'undan akü seviyesine baktıysa durumu iyi olarak gözükebilir fakat üstte de söylendiği gibi akünün ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Bu bağlamda ekspertiz'den herhangi bir hak talep edebileceğinizi düşünmüyorum. Geçmiş olsun

 

Geri
Üst Alt