BAKIM ZAMANI UYARISI


Katılım
9 Eyl 2018
Mesajlar
87
Tepkime puanı
22
İsim
PamukMotion
ARKADAŞLAR HERKESE İYİ HAFTA SONLARI..

Aracımı Kasım ayında 57 bin küsür km de almıştım,aktif km si 61 bine yaklaştı. Aracı aldığımda Servis ekranında bakım için 110 gün veya 8 bin km diyordu..

Ben km olarak bakım için istenen ( 65 bin km ) değere yaklaşamadım bile, gün  olarak doldu .. Araç bakım zamanı geldi diye uyarı alıyorum.

Ne yapmam gerekiyor ? 10-15 güne zorunlu bir uzun yol düşüncem var ( Samsun-Aydın ) . 

Bu durumu yaşayanlar var mı ? Ne yapmalıyım ? Periyodik bakımı yaptırmalı mıyım ? Bu arada aracım garantiden çıkmış olup bakımlarını dışarıda özel bir serviste yaptırmayı düşünüyorum.Ayrıca aracımda herhangi bir yazılım bulunmamaktadır.

 
Ben olsam aracın garantisi devam etmiyor ise 65 bin km olunca iyi bir özel serviste yaptırırdım. Fakat garantisi bittiğine emin misiniz?

 
Aracınız DSG mi? A. Evet / B.Hayır

A -> Bu bakımdan önceki tüm bakımları yetkili serviste yapılmış mı? Yoksa zaten özel servislerde daha önce bakım yapıldı mı? A. Hep yetkili servis, B. Özel servise dönüldü. 

A -> İyi niyet garantimi korumak için Yetkili serviste yaptırırdım. DSG bu ne zaman ne olacağı belli olmaz, yarın volan değişmek zorunda kalır, kavrama değişmek zorunda kalır, servisten kazanacağınız 500-600 lira size 5000-6000 lira olarak yansır. 

Tüm B seçenekleri için: Zaten daha önce yapılmış, dolayısı ile iyi niyet garantilik bir durum kalmamış. Tanıdığım bildiğim işciliğini sevdiğim bir servsite yaptırırdım. 

---------------------

Yolculuk ve servis zamanlaması hakkında, eskiler hep uzun yola çıkmadan aman oğlum arabanın yağına suyuna baktın mı sorun olmasın yollarda der. Bende biraz böyle düşündüğüm için mümkünse yola çıkmadan bakımlarını yaptırırdım. Ama tüm planları aksatacak ve olağanüstü hal oluşturacak ise o zaman yaptırmadan devam ederdim. Sonuçta yağın bir ömrü var fakat 15 gün 1 ay geçtiği anda yağ taş haline gelmiyor. Sorununuz yoksa gidip geldikten sonra da yaptırabilirsiniz. 

 
@Aliiii Hocam aracım manuel yani B şıkkı

Benim asıl merak ettiğim bakımın km bazlı mı gün bazlı mı olduğu .. 

Önceki sahibi bakımını yeni yaptırdım demişti acaba 50 bin km de mi yoksa 55 binde mi yaptırdı bunu bilemiyorum araçta illaki bakım kataloğunu gösteren çizelge vardır

 
[mention=14731]Aliiii[/mention] Hocam aracım manuel yani B şıkkı
Benim asıl merak ettiğim bakımın km bazlı mı gün bazlı mı olduğu .. 
Önceki sahibi bakımını yeni yaptırdım demişti acaba 50 bin km de mi yoksa 55 binde mi yaptırdı bunu bilemiyorum araçta illaki bakım kataloğunu gösteren çizelge vardır
Hayirli olsun

Hangisi önce dolarsa o gecerlidir

Yalniz aldiginiz kisi yeni yaptirdim diyorsa evraklarini isteyin

Sahsen yakin dost harici birinden almissam evrak yok sadece yeni yaptirdim dese güvenemem direk güvenilir bir yerde bakim yaptirirdim
 

Geri
Üst Alt