Jant ve Yay değişimi


biycash

Üye
Katılım
16 Tem 2019
Mesajlar
214
Tepkime puanı
143
İsim
Enes
Merhabalar arkadaşlar, 

Yazlık lastiklerimi geçen yaz çöpe attığım için yazlık lastik alırken jant büyütme işine de girmek istedim, 

aracımın rengi itibari ile durban, dartford, dijon gibi gümüş renkler pek içime sinmedi, uzun süre madrid jant kovaladım, ankarada temiz bir jant bulamadım. 

Bende replika tercih ettim.

jantların ismini bilmiyorum ama görüntüsü çok hoşuma gittiği için taktırdım. 18".

Jant değiştirmeden önce de gidip yay değişimi yaptırdım, ultra racing 35-30 mm.

20200324_142033.jpg

Fotograflar aşağıda,

Bu foto yay taktırmadan önce,

20200324_140120.jpg

Bu foto yay taktırdıktan sonra, 

  20200324_153223.jpg

20200324_164001.jpg

Jantlar,

20200324_171131.jpg

20200324_171125.jpg

20200325_121121.jpg

Yorumlarım,

Araç görüntü olarak beklediğimden daha güzel oldu,  konfor açısından beklediğimden daha kötü oldu :)  , 16'lık janttan bir anda hem yay değiştirip hemde jant büyütünce aradaki farka alışmak biraz zaman alacak. Ben fiyatından dolayı ultra racing tercih ettim ama eibach tercih etsem bundan daha konforlu olurmuydu onu da bilmiyorum açıkçası. Yol tutuşu olarak giden konfora kesinlikle değdiğini söyleyebilirim. yay taktırmadan önce kullandığım virajlara girdiğimde aracın ip gibi girip çıktığını çok net hissettim.

tavsiyelere gelecek olursak, ben ucuza kaçıp yazlık lastikleri Dayton marka bişey aldım muhtemelen değiştiririm  ilerde, daha iyi bir lastik ile bu işe girmek daha mantıklı olacaktır, özellikle yol sesini daha az alan bir lastik bulmakta faayda var. Yay konusunda da almadan farklı markalarda yay takılı olan  bir kaç farklı aracı deneyimleme şansınız varsa ona göre alın. 

Şimdilik memnunum, ilerleyen zamanlarda konu ile alakalı bir ekleme yapmak istersem buradan güncellemeye devam ederim.

Güncelleme, 

Lastikleri takan arkadaş 38 psi hava basmış, dün fark ettim, 34 psi olarak ayarlayınca alttan gelen gürültü baya azaldı :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Maşallah güzel olmuş hayırlı olsun. Lastikleri takmadan önce grupta araştırsaydınız debica presto uhp2 yada sava marka önerirdim ikisininde 67 desibel ve yol tutuşu ve fren mesafesi oldukça tatminkar fiyatıda ucuz. olarak Araca bir de cam filmi yapsanız daha hoş durur bence👍

 
Güle güle kullanın. Aynı renkte 2014 DSG comfortline golfüm vardı. Renk güzel ama çok çabuk kirleniyor. Jant ve yaylar görünümü güzel hale getirmiş.

 
@tuncer_2632  Hocam Teşekkürler,

lastik konusunda golü yedik, artık bir süre kullanıp değiştiririm, kendimi bildim bileli Conti kullanıyorum, o lanet de çok pahalıydı bu şekilde yaptık.

Cam film şu anda yapılacak listemde ilk sırada. Sizin cam filmeler kaç numara acaba, ben 3 numara düşünüyorum ama çok mu zindan gibi olur diye de çekiniyorum.

 
@typhoons Teşekkürler hocam, renk konusunda kesinlikle haklısın, geçen gün sabah arabayı petrolde yıkadım gelene kadar üzerinde toz birikimleri belli olmaya başlamıştı, ama yine de seviyorum rengini.

 
@biycash benim arkalar renki cam önlerede aynı renkte çektirdim. kaç numara tam bilmiyorum 1 numara olabilir. 3 numara film önermiyorum sağ ve sol aynlardan hiç bir şey görünmüyor. en ideali 2 numara bence.. ayrıca dayton kötü bir lastik değil sizi 3 sene idare edecektir. kullanan arkadaşlarım var onlar uzun süredir memnun.

 
Golf icin en karizmatik renklerden bence gece mavisi ve geneva jant kombinasyonlu bir arac gormustun hayran kaldim resmen.

 
Hayırlı olsun Hocam. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...

 
Hocam araba çok büyük değişime uğramış maşallah güzel olmuş sanki yay seçimin hatalı vogtland veya eıbach yay seçimi yapsaydın ama görüntü iyi 

 
@Ender Hocam Çok teşekkürler,

@Sinanmiray Hocam 35-30 seçeneğini sadece ultra Racing ve eibach ta var diye biliyorum, ben ön tarafın bir tık daha basık olmasını istiyordum, o yüzden voglant istemiyordum, eibach da hem pahalı hem de bulması zor bir yay artık. Umarım ilerde pişman olmam.

@Kivanc Hocam, piano daha iyi yakış mazmı acaba?

@yalin Hocam jantlar 2400

 

Durban jantlar evde bekliyor ama yay olmadığı için taktiramiyorum. Eibach yay bulmak çok zor ve pahalı. Hayırlı olsun güle güle kullanın

 

Geri
Üst Alt