1.6 tdi depo dan gelen ses


Unicorn55

Üye
Katılım
22 Tem 2019
Mesajlar
126
Tepkime puanı
92
Konum
Istanbul
İsim
Veli
2019 model aracimdan Depo da 3 çeyrek mazot olunca manevra yaparken depodan lakırdı sesler geliyor yarim depoya inince ses kesiliyor. Benimle ayni durumu yaşayanlar var mı? Servise bununla ilgili gitmek gerekirmi. 

 
normal evrensel herkeste olan durum..

full depo 

3 çeyrek depo ses yapar...

yarım depoya doğru  ses kesilir .. 

depo dolu olsun da  200 desibel ses yapsın  .

boş deponun  depresif  düşük frekans asab bozucu sesi ni hiç dinlediniz mi ? 

 
Upvote 0
Evet hocam, aynı sesi bende duyuyorum, depoyu doldurunca ses gelmeye başlıyor, hele de frenleme yaparken arkadan lok lok diye ses geliyor.Binen çoğu yolcu farketmiyor bile ama biz ince sesleri bile duyuyoruz galiba.

 
Upvote 0
O ses yüzünden yarım depodan fazla yakıt almıyorum. Kronik bi sorun bence bu fiyattaki bi araç için büyük bi ayıp. 20 binlik araçta bile olmayan bi sorun. Bence çözüm bulmaları gerekiyor. Hızlıyken ani frenlemede aracı bile sarsıyor

 
Upvote 0
Sanırım depo içerisinde dalga kıran olmadığından dolayı bu ses geliyor. Öte yandan depo üzerinde bulunan şamandıra, hortum vs. aksamların arada bir yakıt ile temas etmesi ve kurumasının engellenmesi adına arada bir depo fullenmesini tavsiye ederim.

 
Upvote 0
üniversite de hocanın  biri  bu muhabbete oturmuş tez yazmış . 

üşenmedim tezi okudum . 

Yayık ayran üretim safhasında  niye çalkalanır  ,,,  organik yayık ayran  4 zamanlı 8 yönlü çalkalama teknikleri  araştırma tezini anlarım da ,  

bir binek aracın yakıt deposu çalkalanma davranışları niye  bu kadar önem arz etmiş anlam veremedim. 

depo çalkalanıyor işte , önemli olan çözüm  teknikleri 

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/632948

 
Upvote 0
Bendende geliyordu şu anda dalga ve pompa sesi gelmiyor. İlk marşta pompa maksimum çalıştığında çok az bir ses var. En az 4mm kalınlıkta izolasyon ürünü uygulayın..

20200613_145556.jpg

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt