Koronavirüs ve Alınması Gereken Tedbirler


ülke olarak hiç ciddiye almıyoruz ve işin gırgırındayız mantık bana bir şey olmaz 

fakat bu virüsün sürekli değişim gösterdiği bir süper virüs olduğunu belirterek önlem almanızı öneriyorum mutasyona uğramış bir virüs hastalar nefessiz kalarak boğularak hayatını kaybettiğini söylendi 50 yaş ve üzeri kişiler kronik hastalığı olanların ölüm riski çok yüksek lütfen biraz daha dikkatli olalım 

 
Kafeler kapatılmasaydı millet daha çok saatlerce otururdu muhtemelen abi... Bilinçli olmak lazım.

 
Avm gibi yerler de kapatılmadığı müddetçe salgın hızlanır.

İnsanlar hala geliyor hem de hiç korona tehlikesi yokmuş gibi personelin dibinde bitiyor, 2 adım geri gidiyorum inatlaşır gibi yanaşıyor.

Elimde dezenfaktan 15 dk da bir kullanıyorum, saatte 1 ellerimi yüzümü yıkıyorum. Maske vb şeyler bulmak şuan için imkansız. Otobüslere bakıyorum tıklım tıklım dolu, havalandırma yok hava soğuk içeri inanılmaz nemli camlar buğulu, tam virüsün sevdiği ortam.

İnsanlara evden çıkmayın diyorlar ama iş yerleri açık, ne yapsın gitmesinler mi.

Allahtan aracım var bir miktar izole kalabiliyorum.

Ve çoğu insanda Cehalet inanılmaz seviyede yüksek, alnımızda yazılıysa vademiz dolduysa hiçbir şey engel olamaz diyor adam. Yahu sen öleceksin ama belki 100 kişiye bulaştıracaksın bu vurdum duymazlığınla. Hastalık belirtileri olsa bile kesin söylemez kimseye.

Bazı doktorlar da çok rahat, video çekip internete yüklüyorlar bir de, neymiş durum abartılıyor, virüsün ölüm oranı geçmişteki salgın hastalıklara göre daha düşük diye. Daha hastalık Dünya genelinde bitmedi ki oranları tam belli olsun. 

Çin de yaşanan olayların belgeselini yapmışlar, çok kötü şeyler yaşanıyor.

Şehir kapatılıyor, insanlar evden çıkmıyor. Hatta bazı noktalarda evlerin kapılarını kaynak yaparak açılmaz hale getiriyorlar. Bazı noktalarda evleri görevliler ziyaret ederek ateş ölçümü yapıyor. Ateşi yüksek olanları yaka paça toplayıp götürüyorlar. Hastaneler çok dolu ve hizmet veremeyecek duruma geliyor. Hastalar yerde yatıyor, belli bir tedavi yöntemi yok, Tedaviden ziyade ölümü bekliyorlar.

Ateşi başka sebeplerden yüksek olup korona ile alakası olmayan insanlar bile karantina altında virüsten nasibini alıyor orada.

Belki gerçekten hastalıktan kurtulabilecek sağlıkta olsa bile karantina altında psikolojik olarak büyük çöküntü yaşamak, sağlıklı beslenememek, kötü iç mekan havalandırması , güneş ışığı görememek , sevdiklerinden uzak kalmak gibi olumsuz durumlardan dolayı hayatını kaybeden çok kişi oluyor.

Hastayı karantina almak belki toplumun geri kalanı için çözüm olabilir. Ama bence sağlıklı insanların hazır sağlıklı durumda iken evlerinde tutmanın ivedi önemi var.

İşyerlerini kapatmak hem işyerlerine hem çalışanlara olumsuz ekonomik sonuçları olacaktır elbette ama. Sağlık mı Para mı sorusunu herkes kendisine sorduğunda cevap ortaya çıkıyor.

 
Bugün iş yerinden bir abi geliyor elini uzatıyor bana.

Sıkmadan elimle selam verdim yaa bir şey olmaz sık dedi. Abi hastayım zaten salgın var dedim(gerçekten gribim epeydir) Zorla sıktıracak ısrarla sıkmadım sonra bozuldu bir de üstüne.

Bu dediğim kişi yüksek mühendis...

Yine bir arkadaşımız bugün ısrarla abartıyorlar yea ameriganın oyunları bize bir şey olmaz gripten daha çok kişi ölüyor gibilerinden boş muhabbet yapanlar mı dersin...

Akşamüstü markete girmek zorunda kaldım herkes tedirgin birbirinden uzak duruyordu ben de alacağımı koştur koştur aldım çıktım.

Bir yanda da çöp konteynırından çıplak elle ıvır zıvır toplamaya çalışan yaşlı bir adam gördüm çok üzüldüm...

Duyarsız olmanın lüzumu yok mecbur alacağız önlemleri. Hepimizin çoluğu çocuğu anne babası yaşlısı eş dost akrabası var eskaza kendi sağlığımı geçtim benden sebep tek kişiye bulaşsa hastalık bu vebal nasıl ödenir? Kul hakkı değil de nedir?

 
dün gece 24:00 de nargile  alemleri de son buldu  biliyorsunuz .

21.30 gibi yürüyüşe çıktım ... 

bir nargile / alkollü pub mekanında  15-20 den fazla genç nargilesini tüttürüyordu ? 

sıvı nikotin +  kor ateşi kömüründe virüs ölür yaşayamaz demişler ya..... (inanmışlar???)

SİPSİ yi istediğin kadar değiştir .... kimbilir   o nargileden sabahtan beri kaç kişi içmiştir. 

delikanlı asi gençlik ! 

desen ki  corona  mahelleye gelmiş  sağ sola saldırıyor... 

koşup yere serecekler 

 
Dün bir cenaze için Hastaneye giderken inanın bir baktım vatandaşlarımız sokaklarda her yerde kadın erkek genç yaşlı ve Umrunda değil Corona vs bazılarına soru soruyorum ‘’bize bişii olmaz  gardaş sen nöörecenn’’ diyorlar aşırı sinirlendim bu kadar cahil olmak için özel çaba sarfetmek lazım. Cehaletten daha tehlikeli bir virüs yok malesef 

 
Popçu/topçu/ülkeye mal olmuş paparazzi zatlar Ünlüler rezervasyonlarını yaptırmış bile lüx özel hastanelere herhangi bir acil durumda 

Özel oda + internet+ 55 inç tv + nişantaşı style kahvaltı+yemekli  karantina sistemi! 

Parası olana survivor eğlencesi!

Olmayana Allah büyük!

 
Ozel bir hastanede saglikciyim insanimizin vurdumduymazligi bosvermisligi had safhada egerki sokaga cikma yasagi gelmesse italya dan beter olacagiz 1 2 ay oturun evinizde Allah askina burun yaptirmayi vitamin testinizi sperm testinizi baktirmayi erteleyin

 
@SCC cok güzel bi çalışma olmuş emeklerine sağlık pdfini nasıl alabiliriz

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC

ankaranın hangi muhitimde  oturduğumu 1-2 üye bilir ... onlarla da özelden muhabbet ettiğimizde lafı geçmiştir. 

şu oturduğum semtte  an itibariyle bir meyhane / rakı mekanı / balık sofrası  açık ve içerde 8 masa dolu .... (rakılar devriliyor) 

yaklaşık 30-40 cafe /alkollü mekan kapatmış kilidi vurup gitmiş ! 

burası türkiye beyler ! 

karantina / önlem / yasa / yönetmelik 

ben beni koruyan adalet olmadığı için  sesimi çıkarmıyorum....   

adam bağlamış belli ki   üst katmanlardan ?   

bana mı kaldı  ?  düzen asayiş ?

işte bir millet böyle böyle çürüyor !!!! 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt