1.6 TDİ DSG Comfortline motor sesi sorunu


mgundogan53

Yeni Üye
Katılım
14 Şub 2020
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
İsim
Mustafa Gündoğan
Arkadaşlar merhaba, aracım 2019 1.6 TDİ DSG ve suan tam 24 bin km de. Araçta 7. vites 80-100 KM bandında giderken gayet sessiz bir şekilde gidiyorum içeriye motordan fazla ses gelmiyor fakat 110-120 sabit gittigim de  inanılmaz derecede motordan içeriye ses alıyor ve aldığımdan beridir kim arabaya bindiyse 110-120 km bandına cıktıgım da bu arabadan niye bu kadar çok ses geliyor, arabada sıkıntı mı var diye tepkilerle karsılasıyorum. Geçen hafta günübirlik istanbuldan sivrihisara gittim geldim 110 sabit full ses radyoyla gitmeme rağmen zar zor dayandım sese ama artık canıma tak etti. Şehir içindeyken mecbur 80-100 geziyorum yada 130-140 gidiyorum ki yol sesinden motor sesini duymayayım diye. Acaba aracın yalıtımında mı bir sıkıntı var ya da motor ile ilgili bir durum mu hiç bir fikrim yok. Bu durumu yaşayan biri varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim... 

 
Forumda Golf 7 2015 Model 1.6 TDI/DSG Motor Sesi Problemi diye önceden açılmış bir konu var istersen buraya bak

 
@Sel Araştırdım forumda fakat bulamadım ondan ötürü konu açtım belki çaresini bilen vardır diye

 
@mgundogan53 Merhaba,

Önceden bu tarz bu konu başlığı oluşturmuştum. Şuan aracımda böyle bir problem yaşamıyorum. Asıl kaynağı tam olarak nedir bilemiyorum ancak iyiniyet garantisinden kavrama, volant ve triger değiştikten sonra aracımdan böyle bir ses kalmadı. Yetkili bir servise gidip özellikle kavrama ve volana baktırmakta fayda var.

 
@ycetin Müsait bir vakitte kesin gidicem servise fakat bu ses normal deyip yollarlar diye çekinmiyor da değilim... 

 
@mgundogan53 Evet genelde yetkili serviste bu tarz durumlar olabiliyor. Tavsiyen Doğuş servislerinden ziyade diğer özel servislere gidebilirsiniz. Örn: benim aracın Özön'de yapıldı.

 
@ycetin Eğer öyle bir durum olursa ilk önce benim aracımla sonrasında da arabada benimle beraber teste çıkan kişiyle beraber bayiiden başka bir 1.6 dizel comfortline araç ile test isticem eğer kabul ederlerse ki yüksek ihtimalle edecekler o zaman da benim aracımda ki sorun da anlaşılmış olacak diye ümit ediyorum.

 
@ycetin Ben aracı ümraniye avekten sıfır aldım fakat ümraniye avekte ki bir çalışan ile aramızda bir kaç sorun yaşadığımdan ötürü bakımlarını vs. kasımpaşa uzay oto da yaptırıyorum. Ama çekmeköy özönü de bir arkadaşım önermişti sizin de tavsiyeniz üzerine ilk oraya gideceğim...

 
@mgundogan53 Hocam siz bi gidin eğer gerekli ilgiyi bulamazsanız mutlaka haberim olsun. Özön'de tanıdıklarım var yardımcı olamaları isteyebilirim.

 
@ycetin Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Olumlu olumsuz geri dönüş sağlayacağım size...

 

Geri
Üst Alt