Volkswagen Grubu geçen yıla göre karını %22 arttırdı


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,772
Tepkime puanı
8,318
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Volkswagen Grubu, 2019 yılına ait mali sonuçlarını paylaştı. Geçtiğimiz yıl, 2018’e göre yüzde 7,1 artışla 252,6 milyar euro gelir elde eden Alman şirket, faaliyet karını da yüzde 22 artırarak 17 milyar euroya çıkardı.

Özellikle spor otomobillerin içinde olduğu yüksek marjlı otomobillere olan talebin artması Volkswagen Grubu’nun 2019 tablosunu olumlu etkiledi.

Geçtiğimiz yıl, 10,97 milyon araç sattığını ve bu yılda zor piyasa koşullarından dolayı geçen yılla aynı seviyede kalmasını beklediğini aktaran otomotiv devi, yıllık temettü ödemesini yüzde 35 artışla hisse başına 4,8 eurodan 6,50 euroya yükseltti.

Volkswagen Grubu bünyesinde Audi, Bugatti, Seat, Skoda ve Porsche gibi dev markalar bulunuyor. Ancak şirketin faaliyetleri yalnızca otomotivle sınırlı değil. Alman firma, araçların yanı sıra “sosis” de satıyor. Öyle ki, 2019 yılında şirketin en çok sattığı ürün -kulağa ne kadar garip gelse de sosisti. Volkswagen geçtiğimiz sene 6.2 milyon adet otomobil üretirken sadece Wolfsburg'da bulunan sosis fabrikası 6.8 milyon sosis üretti.

 
Bir Volkswagen sahibi olmanın ucuz yolu, yalnız domuzdur, ona göre...

Orijinal üründür ve Wolfsburg üretimidir.

image.png

İşçilerin beslenmesi için 70'lerde başlayan yan üretimin bir klasik haline gelmesi de ilginç. Almanya'da yaşayan bir arkadaşım (Golf R sahibi) her servisten sonra iki paket sosis hediye edildiğini söylemişti zamanında. 

Ve emsiyon skandalı VAG'ı bitirir diyenlere kapak olsun. 

 

Geri
Üst Alt