Golf 7 Merak Ettiklerim


ibrahim42

Üye
Katılım
28 Şub 2020
Mesajlar
44
Tepkime puanı
9
İsim
İbrahim
Herkese merhaba arkadaşlar, öncelikle foruma yeni üye oldum.Hali hazırda toyota corolla aracım var fakat golf almak istiyorum. Birkaç sorum var sizin değerli tavsiyelerinizi almak istiyorum.

1-Golf 7 de kronik bir arıza var mıdır araçtan genel olarak memnuniyetiniz nedir?

2-Dizel mi benzinli mi yıllık 15.000 km yaparım ben araştırdığım kadarıyla 1.4 tsi düşündüm ne dersiniz?

3-Comfortline mı highline mı aradaki farka değer mi?

4-Son olarak piyasa çok çok yüksek keşke diyorum 4-5 ay önce krediye abanıp alsaymışım. Bütçem 180.000  TL civarı şu anda almalı mıyım piyasa düşer diye korkmuyo değilim.

 
Herkese merhaba arkadaşlar, öncelikle foruma yeni üye oldum.Hali hazırda toyota corolla aracım var fakat golf almak istiyorum. Birkaç sorum var sizin değerli tavsiyelerinizi almak istiyorum.

1-Golf 7 de kronik bir arıza var mıdır araçtan genel olarak memnuniyetiniz nedir?

2-Dizel mi benzinli mi yıllık 15.000 km yaparım ben araştırdığım kadarıyla 1.4 tsi düşündüm ne dersiniz?

3-Comfortline mı highline mı aradaki farka değer mi?

4-Son olarak piyasa çok çok yüksek keşke diyorum 4-5 ay önce krediye abanıp alsaymışım. Bütçem 180.000  TL civarı şu anda almalı mıyım piyasa düşer diye korkmuyo değilim.
1- Her araçta olduğu kadar var. genel olarak ortalama üstü iyidir Golf.

2-15bin kesinse hatta üstü yol yaparım diyorsan ikinci elde dizel alırdım, hem aradaki fiyat farkı ikinci elde daha az oluyor hem de 15bin km az değil. TSI motor da iyidir ben tsi kullanıyorum şahsen.

3- var, özellikle makyajlı kasada daha fazla fark var, alabiliyorsan highline al. comfort alıyorsan sürüş ve comfort paketi olsun. bütceniz 180binmiş bu fiyata highline derim. 

4-cok zor bir psikoloji, fiyatlar illaki oynar fakat otomobillerin fiyatını aslında döviz kuru ve vergi belirler, burada bir düşüş beklemiyorsan araçların fiyatı da kayda değer bir düşüş yaşamaz. şu an talepten dolayı bir miktar balon var ama nereye kadar gider bilinmez. ama şu kesin ilk bahar ve yaz mevsiminde ikinci el otoya talep daha fazla artar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ibrahim42  Öncelikle foruma hoş geldiniz. 2016 model Highline dizel sahibiyim. Aracımdan oldukça memnunum. Bundan önce Polo kullanıyordum. Bir "Volkswagen" sever olarak kesinlikle aracı tavsiye ederim. Sorduğunuz sorular için de @ahmet306 hocam gayet güzel açıklamalar yapmış. Ben de bir Highline Golf kullanıcısı olarak aracı kesinlikle öneririm. Saygılar.

 
Golf stockholm sendromu gibidir


Ne kadar sorun cikartsa da bir bağ olusuyor

Eski bir toyota corolla sahibi olarak araç hic bir sorun cikartmamasina rağmen hic bağ kuramadim sorunsuz araç diye tercih etmistim

2006 da otomatik benzinli toyotayi sifir almıştım halen eski eşimde araç sorunsuz kullaniyor

 
@AuralPsynapse Hoşbuldum sağolun. Hocam dizelden çekiniyorum hiç dizel araç kullanmadım ama çevremden duyduğum ve internetten okuduğum kadarıyla 100.000 km sonrası için turbo arızası veya farklı problemler gözümü korkutuyor.Ağır masraf açar diye endişem var. Bir de dsg sorunu dizelde daha çokmuş sanırım bu konuda ne söylersiniz?

 
Öncelikle herkese selamlar. 3 Sene dizel manuel araç kullandıktan sonra Polo Lounge 1.2 Tsi Benzinli bir arac sahibi oldum. Sonra Vw e o tadı bırakamayınca 2014 Golf 1.4 Tsi Highline almak kısmet oldu ve hala aktif olarak kullanıyorum. Ben yılda 10 bin km yapıyorum onun için benzinli benim için daha uygun. Ayrıca Şunu belirtmek isterim ki bütçenize şuan 0 km Seat Leon Fr 1.5 Tsi Dsg alabilirsiniz. Tabiki karar seçim sizin ama Golf başka onu kesinlikle belirtmeden geçemeyeceğim... Saygılar @ibrahim42

 
@ibrahim42 canınızı sıkacak bir sorunu yok ben manuel kullanıyorum dsg de olabiliyor bazen sorunlar

                        tavsiyem benzin olurdu donanım olarakta highline

 
@ibrahim42 ben de yeni Golf kullanıcısıyım, ancak ne otomobillerin ne de VW'nin yabancısı değilim.

  1. VW genelde her alanda ortalamanın üzerinde başarılı olan araçlar üretir.Kusurunu bulmak kolay değildir. Sürüş dinamiklerinden iç mekan genişliğine, süspansiyon konforundan ses sistemine her konuda sizi yeterince mutlu edecek performans sunar. Golf'ün de can sıkacak kronik arızası yoktur. DSG şanzıman çift kavramalı kuru tip olup manüel şanzımana ve tork konvertörlü klasik otomatik şanzımanlara göre daha hassas olup, arıza olasılığı bir nebze daha yüksektir. Geçmişte şanzıman sorunları daha yoğun iken üreticinin geliştirme çalışmaları şu anda benzeri rakiplerinden çok farklı olmayan bir güvenirlik düzeyine ulaşmasını sağlamıştır. Ayrıca Doğuş grubu araç yetkili servis bakımında kaldığı sürece "iyi niyet" garantisi kapsamında üretimden kaynaklı arızaların arkasında durmakta ve müşteriyi genelde mağdur etmemektedir. Güncel koşullar otomatiğin rahatlığından vazgeçmeyi gerektirmez. 
  2. Dizeli pahalı alır, pahalı satarsınız, yani alırken ödediğiniz fazla parayı kısmen çıkartmak mümkün. Dizel daha az yakar, ancak kışın zor ısınır, kalorifer geç devreye girer, gürültülü çalışır, devir aralığı sınırlıdır, mazot kalitesinden etkilenir, bakımı bir nebze daha pahalıdır. Konya'da yaşıyor iseniz benzinli kullanmanız halinde aylık 100-150 TL arası fazladan yakıt masrafınız olur. Ben benzinliyi her zaman tercih ederim. 
  3. Buna ancak siz kendiniz karar verebilirsiniz, ikisi arasında 20-25.000 TL fark var, benim eksikliğini hissedeceğim tek şey farlardır. ÖZellikle son seri ışık görüş ve sürüş konfor paketli, geniş multimedya ekranlı Comfortline'lar bence yeterince tatminkar. 
  4. Yavaş yavaş savaş ekonomisine, ya da ekonomik savaşa doğru gidiyoruz. Döviz yükselecek, giderler/vergiler artacak, piyasa daralacak, nakit ihtiyacı olanlar elindeki ürünü bu daralan piyasada satmakta zorlanır. Ayrıca Mart ayında bayilere pek çok 0 km araç gelecek. Özetle piyasa düşmese de bence artmaz da.
Ben yerinizde olsam sarı sitede bolca bulunan 0 km 1.5TSi Comfortline ilanlarına yakından bakardım. 

Hayırlısı olsun...

 
@ibrahim42 merhaba.

  1. Genel olarak en bilindik sorunu salıncak burçlarından gelen ses, yağlayınca kısa bir süre geçer ama tekrarlar.
  2. Dizel konusu göreceli bir konu, 2015 model 1.4 TSI Highline araç sahibiyim, aracım şuan 78.000 de, İstanbul içi yakıt ortalamam bir depo ile 700 km bence dizele kesinlikle gerek yok, motor üreticileri bile regülasyonlardan dolayı dizelden çıkmaya çalışırken özellikle ikinci el dizel biraz soru işareti.
  3. 2015 üstü Highline almanızı tavsiye ederim.
  4. Son olarak piyasa bu konjüktürde düşmez hocam, bir söz var bilirsiniz, alınmış alınmıştır.
Saygılarımla

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ibrahim42 Merhaba,

2015 dizel/otomatik comfortline golf aracım var. Golf almadan önce highline ile comfortline arasındaki donanım farkının farkında değildim. Aracı kullandıkça ve forumdaki konu başlıklarını okudukça keşke highline bir golf alsaydım dedim. Belirtmiş olduğunuz fiyat skalasında hem dizel hemde benzinli tercih edebilirsiniz. Ancak değişen teknoloji ve dizelden uzaklaşma benzinli ve elektrikli araçlara yönelme durumu mevcut. Bir filo sektörü çalışanı olarak son bir yıl içersinde araç parkındaki dizellerin sayısında gözle görülür bir azalma olduğunu söyleyebilirim.

Yakıt tercihi tamamen hesap/kitap işine bağlı olduğundan bu konudan bağımsız olarak yorum yapmak gerekirse; benzin tsi dizele göre oldukça sessiz tabi ses benim için konfor kriteri diyebiliyorsanız. Tabi bu araçların servis bakım fiyatlarıda değişkenlik gösteriyor. Bunuda göz önünde bulundurmak gerekir diye düşünüyorum.

Kronik sorunlardan bahsedecek olursak benim yaklaşık 2 yıl içerisinden karşılaştığım sorunlar şöyle;

  • DSG kavrama ve volan problemi dizel araçlarda daha sık karşılaşınlan bir durumdur.
  • @ibrahim42 arkadaşımızın dediği gibi kronik ön salıncak burçlarından gelen ses.
  • Otomatik araçlarda "Aracı P konumunda terk edin" şeklinde çıkan uyarı.
Başka bir tavsiyede bulunacak olursam çalışmış olduğum şirket filoda yıpranmamış ve düşük kilometreli araçları carnext adı altında sahibinden.com üzerinde ve kendi sitesi üzerinden satışını gerçekleştiriyor. Kondisyonu düzgün ve garantili araçlar linki aşağa bırakıyorum. 

https://www.carnext.com/tr-tr/

 

Geri
Üst Alt