Golf 1.2 TSI Motor Yağı Tavsiyesi


Katılım
5 Eki 2019
Mesajlar
134
Tepkime puanı
14
İsim
Burak
Arkadaslar aracım 1.2 tsi 2016 model bana en iyi motor yağı tavsiye edermisinz parası önemli değil. Birde aşağıdaki 2 yağın farkı nedir.. İkisinde aynı marka long life iii

Screenshot_20200226_141521_com.pozitron.hepsiburada.jpg

Screenshot_20200226_141507_com.pozitron.hepsiburada.jpg

 
en iyi motor yağı tavsiye edermisinz parası önemli değil
Bununla ilgili pek çok başlık var diye hatırlıyorum.

"En iyi" motor yağı ile ilgili bir nesnel veri yok maalesef. Sonuçta herkes "kendince" iyiyi, o da hemen tamamen kanaate dayalı, önerebilir.

VW tarafından talep edilen özellikleri (VW 504 00/507 00) birebir karşılayan bildik markaların tüm yağları işinizi görecektir. 

En iyiyi bulma çabası size sadece psikolojik rahatlama sağlar, o kadar.. Tabii o da iyicene kafanız karışmazsa!. 

Söz konusu yağlardaki farklara gelince, bir iki katkı maddesini değiştirmişlerdir, ambalajı renklendirmiş, cicili bicili laflarla süsleyip fiyatını yükseltmişlerdir. Ki esas amaç da çoğunlukla budur...

Neyse siz bana bakmayın, ben yağ konusunun takıntılar kullanılarak aşırı abartıldığını ve birilerinin nemalandığını düşünen biriyim. Bugüne kadar da bu görüşümü değiştirebilen olmadı :)   

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu yağlar yerine yarı fiyatına mobil ESP 5-30 alın 15.000 yerine 7500km'de değiştirin çok daha mantıklı olacaktır. 1.2 TSI gibi bir motorda standart yağlar işinizi görecektir. Ben motoru aşırı sıkıştırıyorum yağ sıcaklığımın yüksekliğinden şikayetçiyim derseniz yine bu işte en iyi olan Motul ürünlerini tavsiye ederim.

 
@Fotoburak27 hocam iyidir güzeldir de ne yazık ki sahtesi o kadar çok ki castrol dan vaz geçmeyin derim servis bakımlı sürekli castrol kullanmış yüksek km de sikintisiz vw örnekleri çok fazla fakat bu tarz yağların örnekleri yok ne yazık ki taktir sizindir 

 
Mobil 1 esp 5 30 kullanıyorum memnunum bu ikisinin ise arasındaki farkı bilmiyorum. Sahteye denk gelmeyin yeter en iyisi diye motor inmesin aşağıya.

 
Liqui moly koydurdum 45.000 bakiminda gayet memnunum, mobil motul vb yaglarin sahtesi orijinalinden cok, liqui molynin kendi sitesinden alip keyifle kullanirsiniz hocam.

 
Ben motul kullanıyorum. Daha doğrusu eski arscımda kullanıyordum. 1.2tsi di aracım. Şuanki malesef servis garantisi altında.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ben en son bakımda toptec 4200 almıştım..gayet memnunum.1.2 tsi bu arada aracım..alırsanız eğer 4 litre alın.

 
Shell helix 5-30 yağ kullanan var mi fiyat olarak diğer yağlardan daha uygun gibi geldi almayı düşünüyorum araç 1.4 tsi 125bg manuel
 
Benim asıl merak ettiğim, milyon kmleri göremeyeceğimize göre bu yağlar arasındaki farkı gündelik kullanımda fark etme ihtimalimiz var mı?
 

Bu yağlar yerine yarı fiyatına mobil ESP 5-30 alın 15.000 yerine 7500km'de değiştirin çok daha mantıklı olacaktır. 1.2 TSI gibi bir motorda standart yağlar işinizi görecektir. Ben motoru aşırı sıkıştırıyorum yağ sıcaklığımın yüksekliğinden şikayetçiyim derseniz yine bu işte en iyi olan Motul ürünlerini tavsiye ederim.
Olay bu
 

Geri
Üst Alt