Golf 7,5 Spoiler


Mecalone

Üye
Katılım
6 Şub 2020
Mesajlar
208
Tepkime puanı
157
Konum
Manisa
İsim
Eray
Araç
GOLF 2019 MK7,5 1.6 TDI 115 PS HIGHLINE DSG / PURE WHITE
Ben görselde ki ürünü aldım yalnız çift taraflı bantlı bi şekilde gelmedi ben bunu siyaha boyatıp sonra çift taraflı bant yapıştırıp öyle montaj yapsam sizce sağlıklı olur mu? Eğer olmaz derseniz veya böyle bi tecrübe yaşayan varsa benimle paylaşırsa makbule geçer eğer tavsiye etmiyosanız iade edicem daha bugün aldım 7 gün sürem var. Şimdiden teşekkürler

asd.png

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ayni urunden 2 kez aldim ve montaj yaptim beyaz boyasiz geliyor biseye benzemiyor ama boyatinca is goruyor. Cift tarafli bant saglam olmaz silikon yaptirin siyah. 

 
@Mecalone Genelde böyle ürünler astarlı boyasız gelir. Sizin boyatıp slikonla montaj yapmanız veya yaptırmanız gerekiyor çift taraflı bant bir işe yaramaz.Hangi slikon kullanılıyor bilmiyorum eğer yakınınızda bir tuning varsa oraya yaptırmanızı tavsiye ederim.

 
Yaklaşık 2 sene ve 16 17 bin km dir kullanıyorum. Çift taraflı bantla yapıştırdım. Zemini düzgün temizleyip uzunlamasına yapıştırırsanız sorun olmuyor, yüksek hızları da gördüm. Ama tekrar söylüyorum doğru yapıştırmak önemli. silikonla bile yanlış yapıştırırsanız düşük hızda uçabiliyor spoiler 

IMG_20190315_004322.jpg

 
Hangi parçalardan bahsettiğinizi anlayamadım. Hepsi için yazıyorum o yüzden, Uzun iki parça (ana spoiler parçası ve arka cam fren lambasınının orasındaki parça) siyah silikon ile yapıştırılıyor genelde. Dyson marka kaliteli makstik ile. Zaten standart spoiler üstüne takılan bir parça dolayısı ile çift taraflı bant ile yapıştıramazsınız. bant kalınlığı kadar potluk olur, aradan hava alıp kopabilir. Dyson Siyah mastik fotosunu ekliyorum. 

Sağ ve sol tarafa gelen piano black ufak kanatlar ise genellikle 3m ince çift taraflı bant ile yapıştırılıyor. Ben bu şekilde 4 yıld 30.000km'dir kullanıyorum. Arkasına mümkün mertebe doldurun çift taraflı kaliteli bantı. Birşey olmaz. 

Üst tarafı monte ederken ayrıca dikkat edin, biraz kaysa bagaj kapağı açılınca sürtebiliyor. Ayrıca mastik attıktan sonra 3M 2090 Mavi dekupaj bantları ile en az 1 gece sabitlemenizi öneririm. 

Kolay gelsin.

 image.png

 
Bir hafta önce ben de aldım aynı spoilerden. Boyalı olarak sipariş verdim. Bana da bant gelmedi. Şimdilik kutusunda duruyor. Havaların ısınmasını bekliyorum bakalım. Aliexpresteki çıtaların içi dolu oluyor galiba. n11'den aldığım spoilerde çıtaların içi boşmuş size de öyle mi geldi. Ya içini dolduracağım ya da bandı çok ince kesip kenarlarından tutturacağım. İçini doldururum büyük olasılıkla.

 
@Aliiii @mustafacagri 

ben mevcut spoilere uygun sadece yan siyah flapları aldım. 3. Stop bölgesini pianoblack kaplatacağım yanlarada flapları takıcam. Büyük parça almadım çünkü mevcut spoiler üzerinde emanet gibi duruyor.

sizce; 3.stop bölgesine kaplama yaptırdıktan sonra mı flapları yapıştırağım yoksa önce flap sonra mı kaplama yapayım. 
ayrıca benim aldığım flapların kendi üzerinde çift taraflı bant var ek olarak kendim 3m bant alayım mı?

 
@Alpyaman önce 3. Stop bölgesini kaplatın. Çünkü flaplar oranın üzerine oturuyor. Ben üzerinde gelen bantta sorun yaşadım yanları geri kendim 3m bantla bantladım aynı şekilde. Bant değişikliği sonrası sorun ortadan kalktı. Yapmışken kaliteli bantla yapın, 1 kere olsun :)

 
@Alpyaman merhaba. 3.stopu açık veya koyu siyah far filmiyle kaplayın bence. Etrafı siyah olunca 3.stop çok kırmızı kalacak çünkü. Bunu düşünün.

 
@Alpyaman önce 3. Stop bölgesini kaplatın. Çünkü flaplar oranın üzerine oturuyor. Ben üzerinde gelen bantta sorun yaşadım yanları geri kendim 3m bantla bantladım aynı şekilde. Bant değişikliği sonrası sorun ortadan kalktı. Yapmışken kaliteli bantla yapın, 1 kere olsun :)
Hangi bantı kullamdınız kaç mm vs?

 
Ben de bu midline plus taki çıtalardan arıyorum bulamadım bir türlü. Set halinde olan değil istediğim

3eaf2429093bd3dffa6ad23987804c33.jpg

 
@Alpyaman merhaba. 3.stopu açık veya koyu siyah far filmiyle kaplayın bence. Etrafı siyah olunca 3.stop çok kırmızı kalacak çünkü. Bunu düşünün.
Golf7lerde 3. Stop açık renk ama 7.5larınki daha koyu. Film de çekilirse simsiyah duracaktır.   Ben mk7de film çekip 7.5ların koyuluğuna getirdim 

Hangi bantı kullamdınız kaç mm vs?
5mm genişliğinde olması lazım hatırladığım kadarıyla, çünkü daha kalın olanı dışarıya taşıyordu. Şeffaf şekilde olan çift taraflı bantları kullanın derim, grimsi çift taraflı bantlar altta iz bırakıyor ve daha az dayanıklı oluyor. 

 

Ben bundan aldım yandaki piano black çıtalar için.havaların ısınmasını bekliyorum takmak için.çıtaların içleri boş oldugundan içlerini doldurmak için çözüm arıyorum

3m.JPG

 

Geri
Üst Alt