Frene bastığımda arka taraftan gelen ses


Katılım
4 Tem 2018
Mesajlar
129
Tepkime puanı
154
Konum
Ankara
İsim
Fatih
Herkese merhaba.Benzer problem daha önce açılan bir konuda belirtilmiş ise  konumu silebilirsiniz.Çünkü bazı arkadaşlar "böyle bir başlık var, açmadan önce sorgulatsaydınız gibi söylemler de bulunuyor." (Forumda benzerleri var ama aynı problemi bulamadım.)

Genelde durmak için fren yaptığımda çok daha belirgin duyduğum bu ses, yavaşlamak için frene bastığımda da kısmen duyuluyor.Bagaj'da sanki yarım dolu bir su bidonu varda fren yaptığım da çalkalanıyor gibi fren anından gecikmeli olarak duyuluyor.Bagaj bomboş, ve bagajın altındaki stepneden geldiği düşünüyordum fakat sağlam bir şekilde duruyor.Mazot çalkalanma sesinin bu şekilde belirgin olacağını sanmıyorum. Daha önce karşılaşan oldumu acaba?Bir sorun mu yoksa, herkeste mi böyle.Araç 2017 highline tdı bu arada.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Buna benzer calkalanma sesi bende duyuyordum

Benim onarim sonrası ses kesildi

Bence sag ve soldaki menfezlerin orada su var zamanla iyice dolup tasinca bagajiniz su alacak

 
Upvote 0
@HONEY Cevabınız için teşekkür ederim hocam.Eğer su var ise nasıl görebilirim.Nasıl boşaltırım?Servis'e mi gitmem gerekir.

 
Upvote 0
@muhammedfatih  hocam aynı sesi dolu depo yarım depo ve boş depo olarak dinlemeye devam edin. genel olarak dolu depoda bu sesi duyuyorsanız sorun yok. leon da dahil olmak üzere araçlarımızın deposunda dalga kıran yok ve dolu depoda ileri geri durma hareketlerinde lok lok şeklinde tok bir çalkalanma sesi normal. depodan geliyor. çözüm duymazdan gelmek. ama boş depo da dahil olmak üzere duyuyorsanız başka sebepler arayabilirsiniz.

 
Upvote 0
[mention=11839]HONEY[/mention] Cevabınız için teşekkür ederim hocam.Eğer su var ise nasıl görebilirim.Nasıl boşaltırım?Servis'e mi gitmem gerekir.
Direk gorebileceginiz yerde degil eliniz yatkinsa bagaji acinca sag ve soldaki plastik parcalar ve döşeme sökünce icine isik tutarsaniz belki gorebilirsiniz

Ben boyaci kaportaciya tamir ettirmiştim
 
Upvote 0
[mention=6453]muhammedfatih[/mention]  hocam aynı sesi dolu depo yarım depo ve boş depo olarak dinlemeye devam edin. genel olarak dolu depoda bu sesi duyuyorsanız sorun yok. leon da dahil olmak üzere araçlarımızın deposunda dalga kıran yok ve dolu depoda ileri geri durma hareketlerinde lok lok şeklinde tok bir çalkalanma sesi normal. depodan geliyor. çözüm duymazdan gelmek. ama boş depo da dahil olmak üzere duyuyorsanız başka sebepler arayabilirsiniz.
Golf 7 de dalga kiran var mi yok mu bilmiyorum

Kulaklarim hassastir benim arac 2014 comfortline çeyrek - yarım - full durumda hic ses yoktu daha onceden

Araci park ederken yavas frene basinca dalgalanma sesini duyuyordum hatta bagajda cam sulari var bir kaç sise onlar mi acaba diye şüpheleniyordum

Menfez tamirinden hemen sonra ses kesildi
 
Upvote 0
@Yehanoha Teşekkür ederim hocam, depoya hiç ihtimal vermiyordum ama siz söyleyince aklıma geldi.Depo dolu dediğiniz gibi şuan.Bir gözlemleyeyim, boşken dikkat etmemiştim bu zamana kadar.Yoksa da @HONEY hocamın dediği gibi menfezleri kontrol ederim.Sonucu buradan bildiririm. :)

 
Upvote 0
@muhammedfatih ben bariz her depo doldurduğumda lokloklok dinliyorum da. bi bakarsınız umarım sesin kaynağı budur da menfezlerdi bagaj havuzuydu uğraşmak zorunda kalmazsınız. depo biraz daha azalsın ses gider. tam doluyken tekrar duyarsınız zaten. her seferinde yaşıyorum ben en azından

 
Upvote 0
@Yehanoha Dediğiniz gibi hocam, depo azalınca sesde azalıyor, kesiliyor.Doldurunca aynı ses devam.Ben söyleyene kadar araçtaki diğer kişiler dikkat etmiyor bile.Belki de çoğu kullanıcı farkında değil, biz çok irdeliyoruz.😊

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt