motor güncellemesi


cemal ckt

Yeni Üye
Katılım
10 May 2018
Mesajlar
22
Tepkime puanı
9
Konum
istanbul
İsim
Cemal
merhabalar,  servis, golf 7 aracımın motor güncellemesi için servise gelmesi gerektiğini söyledi. bir aylık ücretsiz sunuyorlarmış. bir bilgisi olan var mı? ( 1.6 dizel 2016 model )

 
@cemal ckt hocam yakıt dönüş hattı borusu ücretsiz değişmişti motorla alakalı daha önce acaba yapılmamısıydı ya da yazılımsal mı denildi ?

 
@thelakayit bilmiyorum ki detay olarak motor için belli süreliğine ücretsiz dedi.araç 2017 çıkışlı.ilk bakımda emisyon güncellemesi yapmışlardı.ikinci bakıma geçen sene martın başında bakıma götürmüştüm onda bir güncelleme almadı. bu bir sene içinde gelen birşey mi ki(yakıt dönüş hattı)? işin içinde vw olunca ücretsiz işlemler düşündürücü oluyor !@?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@cemal ckt valla cok önce gelmiş benm aracıma ama ben aldıktan sonra servise gittiğimde aksiyon çıktı ve yakıt dönüş hattı borusunu değiştirdiler daha stabil ve sarsıntısız çalışmaya başladı ondan sonra  şu motorun hemen kpağının altında 5 dakikalık bir işti ama bu seninki başka olabilir cok eski bir aksiyon benm söylediğim bizi bilgilendirirsen sevinirim 

x5_6947824112ne.jpg

 
Benimde (1.6 TDI 2016 Highline) iki aksiyon çıkmıştı altı ay önce yazılım start stop ayarı vs. arkadaşın resimlediği kısa boru değişti.

 
2013 tdı geçen ay servisteydim ancak herhangi bi aksiyon gerçekleşmedi


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Bu tip güncellemelere hep uzak oldum

Atarlarlar güncellemeleri emisyon salınım aşkına yakıt şişer vs.vs.vs.vs.

 
@cemal ckt Çalışma ritmi iyileşti start-stop daha randımanlı oldu hissindeyim. Muhtemelen göremediğim artıları vardır.

Neticede ücretsiz iyileştirme yararı olur zararı olmaz  :)

 
@caglar_61 Beni de aramadılar bakıma gidince çıktı. Yetkili servise motor şase numarasından baktıra bilirsin.

 
@COKOF servisi aradım emisyonla ilgili bir aksiyon gözüküyor bi sonraki bakımda yaparız dediler. iyi tamam dedim bende

 

@caglar_61 @thelakayit @caglar_61 tekrar aradım (gene kadına bağladılar neyse ) motorun yazılımı ile ilgiliymiş hortum değişimi felan yokmuş. Yaklaşık 1:30 saat sürüyormuş. Yakıt kullanımını etkilemiyormuş. bunları yanındaki ustaya sorarak söyledi tabi. Asıl ücretsiz ise korkmak lazım bu zamanda :) Yakıt tüketimini artırdı diyen var. 

 

Geri
Üst Alt