Önerileriniz nedir


mapiper

Üye
Katılım
23 Tem 2019
Mesajlar
84
Tepkime puanı
55
Konum
istanbul
İsim
hüseyin
Arkadaşlar merhaba 2018 1.6 tdi aldım üç ay önce. Bugün malesef ilk küçük çaplı kazamı yaptım. Sadece çamurlujta yamulma oldu. Buradaki lokal tanıdık kaportacılara gösterdim 500-1000 arası fiyat verdiler düzeltme ve boyama. Çamurluğu sökmeden düzelteceklerini söylüyorlar ustalar. Sizce ne yapmalıyım. Nelere dikkat etmeliyim. 500 fiyat veren usta üstteki çizgilerin bozulmadığını ve Çamurluğu sökmeden ( sökersem değişim gibi görünür dedi) halledebileceğini söyledi. 1000 tl diyen usta da Çamurluğu sökmeden zor olacağını ama uğraşacağını bu yüzden boya dahil 1000 tl olacağını söyledi. 
   Siz olsanız ne yapardınız. Beyaz olduğu için boya konusunda sıkıntı yaşamam gibi geliyor. 500 tl fiyat veren usta Komşum aynı zamanda ona yaptırmayı düşünüyorum şimdilik. 
 

104F3E60-7D10-46A3-B8A9-70E8051C80CB.jpeg

5BF95F9F-4613-4CDE-954F-827F6B1BA6F2.jpeg

 
Boyasız göçük düzeltme yapan, işinin ehli birisine yaptırın derim (boyanın fabrikasyon olduğunu varsayıyorum), boya atan yere de rötuş yapılır. 

 
Gösterdiğim iki usta da boyasız olmayacağını söylüyor. Fotoya bakarsanız iki yerde ciddi boya attı. 
 

 
Yanlış anlamadıysam bize fikrimizi soruyorsunuz, ben de fikrimi söyledim. Bunu da tabi ki fotoğrafa bakarak söyledim, "boya atan yerlere rötuş" diye de belirttim. Ustaların dediğini yapacaksanız -ki boyacı adam herhalde boyasız olmaz diyecek- bizim fikirlerimizin pek bir önemi kalmıyor.

Nasıl içinize sinecekse öyle yaptırın, ben öyle yapıyorum.  :)

 
Boyasız kurtulur büyük ihtimalle işin ehli bir ustaya gidin boşa boyatmayın en fwzla rutuş yaparsınız .

 
@mapiper ben olsam çamurluğu değiştirirdim göçük düzeltme işi bilen usta tarafından yapılır yapılmasına ama bu sac neticede gördüğünüz çatlaklar harici boya da kılcak çatlaklar da illaki vardır tramer gibi şeyler umrumda değil binerim satarım modundayım, boyasız yapan yer acaba nasıl yapacakmış boya kalkmış resmen işaretlediğim yerden düzeltilip boyanması lazım.

IMG_20200215_002441.jpg

 
Göçük düzeltme artı rütuş yaptırırdım benim başıma gelse. İlla boyanacaksa ki bence gerek yok (fotoğrafları gördüm) göçük düzeltme sonrası 1 karış lokal yaptırırdım. Panel sök tak olur, sök tak olmazsa basarlar macunu basarlar macunu. Sök tak lokal boya ile değişen ayırt edemeyen ekspertiz bırakıp önceki işine devam etsin. Ben macuncu kaportacılardansa göçükcülerle işimi çözmeye yönelirdim. 

 
Bence boyaya gerek yok. Boyasız göçük düzeltme yapılır, üzerinden de rötuş boyası yapılır mümkün olduğu kadar. Boya atan yerde rötuş belki tutmayabilir ama çok göze çarpmaz bence. Yani sırf bu yüzden komple çamurluğu boyatmazdım her ne kadar çok önemli bir parça olmasa da, kişisel tercihim. Bence öncelikle boyasız göçükler bir düzeltilsin, ona göre hareket edersiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Boyasız göçük düzeltme + rutuş

2008 dacia sandero İlk arabamda bu tarzda ezikler ufak çaplı hasarlar çoktu her seferinde de iyi kötü boyasız düzelttirdik rutuş yaptık geçtik. Kimi göçük de nazarlıktır diye dursun dedik.

kazasız hasar kayıtsızdı yani.

Alan kişiye 3 farklı bölgedeki düzeltme ve ufak rutuşları göstermiştim hiç sorun etmedi. (Sol çamurluk sizinki gibiydi, sol arka kapı açıkken duvara dokunup yamultmuşlardı, sağ ön kapıyı rüzgarda başka aracın kapısı ezmişti)

O 3 parça boyalı olsa eminim bir sürü pazarlık süreci başlayacaktı daha araç başına gelmeden önce. Muadillerine yakın bir fiyata satmıştım klimasız olmasına rağmen.

 
Boyanın kalktığı bölgelerden itibaren çevresel olarak  her türlü arkadan ! 

Tık-tık-tık-tık- tık -tık (farzedin ki 1000 kere yazdım)

Hassas Çekiçli düzeltmede o boya kakltığı yerden daha da büyüyerek kusar ! 

Yoksa o kadar minimal yer tabi ki rötuslanır ama.. kaş yapılırken illa göz çıkar bu olayda....

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Boyasız düzeltme demiş herkes ama bana zor geliyor boya çatlamış düzeltme esnasında daha fazla atma olmayacak mı? Birde her halükarda göze batacak o düzeltme işlemi.aslında en temizi değişim ama ülkemizde araç satarken bu işler başa bela :/

 

Geri
Üst Alt