Start-stop devredeyken tekrar çalışmama


yazkabusu

Yeni Üye
Katılım
26 Eki 2019
Mesajlar
10
Tepkime puanı
5
İsim
Ata
Bugün garaja girecekken, kapının açılmasını beklerken durdum, start-stop devreye girdi, D konumunda araç stop etti ve tekrar start yapmadı. Kontağı kapatıp tekrar çalıştırmak zorunda kaldım. İlk kez oluyor. Bilgi ve fikir sahibi olan forumdaşlardan yanıt verebilenler olur mu? Teşekkürler. ( Dsg high 2018)

 
Uzun süre beklemelerde olabiliyor diye biliyorum, passat b7 aracımda yaşamıştım. Cümleyi net hatırlayamamakla birlikte "aracı elle çalıştırın" gibi bir uyarı vermişti. Ben bu start-stop işini bir türlü sevemedim, o yüzden yazılımla kapattırdım.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Golf için bir şey diyemem ama Focus'ta zaman zaman olurdu. 

Elektronik azizlik diyelim. Kafası karışmıştır. Dert etmeye değmez. Tekrarlarsa yazılım güncellemesi ile çözülür. Bilgisayarlaşan arabaların tuhaflıkları işte.

 
Upvote 0
Bu durum, start stop devreye girmişken sofor kapısını açtığımızda da oluyor. Tekrar kapıyı kapattgımızda araba çalışmıyor. Manuel olarak çalıstırın yazıyor. 

Ben, düğmesinden kapatıyorum araçtan inmeden önce. 

 
Upvote 0
@yazkabusu Start stop devreye girdiğinde şoför kemerini çıkarırsanız veya şoför kapısını açarsanız aracı tekrardan kendiniz çalıştırmanız gerekiyor. En azından benim kullandığım 2 golfde de durum buydu. Normal şartlarda start stop devreye girip tekrar çalışmama durumunu hiç yaşamadım.

 
Upvote 0
Aynı sorunu ben de yaşadım iki kez yolda kaldım. Araç stop etti ve start stop sistemi motoru çalıştırmadı. Ekranda motoru manuel olarak çalıştırın yazısı çıktı. Birkaç kez çalıştırmayı denedim ancak çalışır çalışmaz tekrar stop etti. Beş dakika kadar bekleyip tekrar denedim çalıştı. Balıkesir Yağcı Servis ilk gittiğimde sorun görünmüyor dedi. 2.kez aynı sorunla karşılaşınca ikame araç verdiler arabam birkaç gün serviste kaldı sonrasında geri dönüş yaptılar motor kontrol ünitesi ve yakıt basınç sensörü arızası dediler. Arızalı parçalar garantiden değişti arabam düzeldi. Bu arada arabam 1.6 tdi 2019 model

 
Upvote 0
Yigit3735, oguzhankinter,  @lasttohit teşekkurler kemeri çıkadığımdan eminim. Yeni birsey daha öğrendik

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@yazkabusu rica ederim. Ancak, emniyet kemerinin takılı olmamasıyla ve kapı açılmasıyla start stop un devre dışı kalması eskidendi dedi servis. Çünkü ilk olarak servisteki çalışanlardan biri bana kemeriniz takılı mı değildi diye sorunca servis müdürü o eskidendi artık güncel golflerde kemer takılı olmasa da start stop çalısıyor dedi. Zaten benim de kemerim takılıydı sorunu yaşadığım sırada. Asıl sorunun motor kontrol ünitesi arızası olduğunu söylediler. Start stop sistemi arızalı değilmiş, ünite tetikliyormuş. Garantiniz bitmeden bence siz de bir kontrol ettirin.

 
Upvote 0
@oguzhankinter Bugün deneme firsatı buldum, gerçekten de kemer ve start stop ilişkisi varmış. Servis yetkilileri yanlış bilgiye sahip. Kemerim takılıyken garajın önünde durdum, motor durdu (start stop devreye girdi) kemeri çıkartınca, freni bıraktım araç çalışmadı, arac D konumunda park freni cekilmiş gibi sabit kaldı.ekranda uyarı çıktı : "motoru el ile manuel çalıştırınız" Sanırım sürücü aracı ani bir şekilde kemeri çıkartıp veya aracı terkedip çıktıgında, fren bırakılacağı için doğal olarak araba kendi halinde calışıp sürücüsüz hareket etme riski oluşabilir. 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt