Herkese Merhabalar - DSG garanti uzatımı


tiesay

Katılımcı Üye
 
Katılım
20 Ara 2019
Mesajlar
1,469
Tepkime puanı
2,293
İsim
Erinç
Herkese merhabalar,

Öncelikle aracımı almamda oldukça fazla yardımı dokunan tüm forum ailesine teşekkür ediyorum. 

Sıfır km Golf 1.5tsi dsg comfortline aracım ile aranıza katılmış bulunuyorum. 

Cevabını net olarak bulamadığım bir husus için yardımınıza ihtiyacım var. 

Malum araç DSG, bu güne kadar uzak durduğum ve halen korktuğum bir şanzıman. 

+2 yıl garanti uzatımı için 1 hafta sürem var, sonrasında fiyatları daha da yükseliyor bildiriniz üzere. 

Fiyat baya yüksek 4318tl belirtiyor sitesinde. Öncelikle bu fiyatlar net midir yoksa alım yaparken pazarlığa tabi mi.

Bir de garanti uzatımı özellikle dsg için yaptırmalı mıyım yoksa iyi niyet garantisi altında 4-5 yıla kadar devam ettirirlermi? 

Teşekkürler. 

 
4300küsürler gerçekten çok ciddi rakamlar. iyi niyet garantisi devam edicek diyorlarsa şahsen ben almazdım

 
4300küsürler gerçekten çok ciddi rakamlar. iyi niyet garantisi devam edicek diyorlarsa şahsen ben almazdım
Elimizde yazılı bir döküman olmadığı için ne derece geçerli orası şüpheli işte, bu yüzden sanırım tecrübesi olan arkadaşların değerlendirebileceği bir husus gibi duruyor. 

 
Aramıza hoşgeldiniz.

İyi niyet garantisi olduğunda çok büyük bir arıza olmadığı sürece sizin aldığınız iyi niyet garantili indirimli fiyat ile garanti süresini uzatma fiyatları yaklaşık olarak aynı olacaktır.

Eğer garantinin kapsadığı 2+2 yıl için 120 bin km sınırı olan yıllık ortalama 30 bin km yapmıyorsanız, yani diğer bir deyişle aracın sınırlarını zorlayacak yol yapmıyorsanız garanti uzatımı çok şart değil. Genelde kavrama değişimi olduğu için ve bir kavrama sorununda size iyi niyetli olarak çıkacak fiyat olsa olsa en fazla garanti uzatımı kadar bir fiyat olacaktır diye düşünüyorum.

Liste fiyatları üzerinden indirim olacağını sanmıyorum ama yine de sorup şansınızı denersiniz.

Güncel Volkswagen Garanti Plus fiyatları: https://www.vdfsigorta.com.tr/tr/uzatilmis-garanti-fiyat-listesi.aspx

Garanti koşulları: https://www.vdfsigorta.com.tr/tr/hizmetlerimiz/uzatilmis-garanti/volkswagen-garanti-plus.aspx

Şu konuyu da inceleyebilirsiniz.




 
Moderatör tarafında düzenlendi:
1 yıl uzatabilirsiniz. 1 yılda iyi niyet garantisi olunca 4 yıl kafanız rahat kullanabilirsiniz. 1 yıl uzatmanın fiyatı da 2100 gibi birşey olması lazım. 

 
@tiesay DSG eskisi kadar sorun cikarmiyor, özellikle 2017'den itibaren sorun cikaran pek görmedim, 4300 cok pahali, 2018'de 2200 liraya uzatmistim

 
Hayirlisi olsun

Yerinizde olsaydim yaptırırdım kafam rahat olurdu

Ayrica aracinizi 2 sene sonra garantisi bittiginde satmaya karar verirseniz ek garanti avantaji ile çok rahat satarsiniz

Birde sizi baklava.xls ekledim


Standartimiz fistikli dürümdür


b5fdee486465d5f331ddccab0f523fa8.jpg


 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
@AhmetCakmak Yılda 15000km düzeyinde yapıyorum. Diğer belirttiğiniz hususlarla birlikte önerdiğiniz konuyu da okudum, teşekkür ederim.

@frknshn Malesef 1 yıl uzatma fiyatı da 3300tl, yani 1000tl için değmez. Siz sanırım 83-125hp arası skala için hatırlıyorsunuz 2100tl yi. 

@krym Uzun yıllar tork konvertörlü şanzıman kullandım, kick down vs. hiç acımazdım ama yarı otomatik için aynısını mümkün değil yapamıyorum.

Tek dikkat etmeye çalıştığım dur-kalk trafikte aracı manuel moda alıp 1. Viteste tutuyorum. Bu konuda da şöyle bir fikir ayrılığı var o da

Bir kesim bu şekil kullanımın baskı balata ömrünü uzatacağı ancak şanzımanın ısınmasına neden olacağı ve en çok korkulan kenara çek bekle uyarısıyla karşılaşabileceğimiz. 

 
@HONEY Şirket kültürümüzde de her yeni müjdede (ilk maaş, yeni araba, ev vs..) mutlaka 2.5kg baklava alıyoruz, burada da görmem güzel oldu.

Teşekkürler :)

 
@tiesay Kendimin ve cevremde dsg sahiplerinin toplam kmsi 1 milyonun üzerinde, abartmiyorum hic kimse dsg sorunu yasamadi, araci p konumunda terk edin sorunu ciddi birsey degil, yeni modellerde cikmiyor  bildigim kadariyla

Ben trafikte manuele aliyorum, hic sorun yasamadim, hic uyarida almadim, 2017'den sonra sorun cikaran dsg dedigim gibi görmedim

Ama kafam rahat etsin istiyorsaniz yaptirin, ben yaptirdiktan bir sene sonra arabami sattim, sorunusuz ödedigim parayi geri aldim

 
[mention=11839]HONEY[/mention] Şirket kültürümüzde de her yeni müjdede (ilk maaş, yeni araba, ev vs..) mutlaka 2.5kg baklava alıyoruz, burada da görmem güzel oldu.
Teşekkürler [emoji4]
Beni bu yüzden işten attilar



Dedektif gibi gözüm herkesin üzerindeydi


Şaka şaka küfür etmekten whatsapp da
 
Ben Manuel golfümü satıp 34.000 km de 2013 model golfümü serviste sorgularını yaparak geçen ay aldım. Garanti süresi biteli çok olmuştu, servise gittim sorgulamasını yaptılar sizin aracın kumanda pili bile bizde değişmiş eğer sizde bizde bakım yaptırmaya devam ederseniz dsg arızası söz konusu olursa Almanya ile yazışıyoruz ve parça temini sağlıyoruz, sadece işçilik ödüyorsunuz dedi. Ben de 7 yıl söylentisi var bu konuda kaç yıla kadar destek sağlıyorsunuz dedim. Herhangi bir yıl sınırlaması yok arızaya bağlı onaylanırsa her zaman geçerli dedi. Herhangi bir yazılı döküman almadım tabii bununla ilgili ama en azından şu kafama yattı, mail yoluyla Almanyayı onlar ikna edemezse ben de ortalığı karıştırır binbir mail atar sonuç bulmaya çalışırım. Hiç yoktan iyidir diye gönlüme bir su serpildi

 
@tiesay hayırlı olsun kazasız belasız.

ben nisanda aldım aracımı 1 yıl uzatmıştım satış danışmanı da o şekilde tavsiye etmişti.

aracınızı kaça aldınız acaba?

 

@omurkadir Çok teşekkürler.

Eğer son 2 ayda araç fiyatlarını takip etmediyseniz fiyatı söyleyince şaşıracaksınız muhtemelen,170000tl. 

@KebapmasterrDediğiniz gibiyse süper, inşallah. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt