Sıfır km 1.5 tsi yağ basıncı uyarısı verdi


mysf

Üye
Katılım
21 Kas 2019
Mesajlar
42
Tepkime puanı
15
İsim
mehmet yusuf
Merhaba arkadaşlar, bugün 1.5 tsi 150 ps dsg aracımı teslim aldım. Araç aldım 30 kmdeydi 50 kmye getirdim eve park ettim. Evin otoparkına giriş biraz rampadır. Otoparka indirdim aracı ğark ettim vitesi p konumuna getirdim. P konumdayken ayağım biraz gaza değdi. Devir 2 bine çıktı. Araç bir hata verdi. Yağ basıncını kontrol et. Motoru durdurun ve kullanım klavuzuna bakın dedi. Stop ettim yeniden çalıştırdım bi daha gelmedi. Çok çalışır bırakmadım kapattım eve çıktım. Canım çok sıkıldı sıfır kilometre araçta hata almak hemde yağ basıncı hatası. Bu konuda bilgisi olan varmıdır arkadaşlar. 

 
hocam bazen sensörlerin aklı karışabiliyor birdaha vermediyse sorun yok. ama içiniz rahat etsin istiyorsa bir servise gidin sonuçta sıfır araba.

 
Upvote 0
Tam içime sinecek bir araba aldım sıfırdan kendim binicem dedim. İlk gün olan şey buysa ya ben çok talihsizim. Yada vw 1.5 de basıncı arttırınca başka sorunlara sebep oldu  

 
Upvote 0
Aracınız hayırlı olsun. Biraz takip edin elektronik nede olsa. Ama sıkıntı çıkarmaz rodaja uymaya çalışın 1000 km aracınızı zorlamaktan kaçının.

 
Upvote 0
kazasız belasız kullanın hayırlı olsun hocam, canınızı sıkmayın, benim arabada da geçen sene 300 üncü km de ist dan alıp eve dönerken arıza ışığı yaktı, stop edip çalıştırdım söndü fakat yürümedim, gece ikide vw i aradım  servis çağırdım geldi 100 km öteden geldiler, arızayı kaydını cihazla bağlanıp görüp sildiler, şükür bidaha olmadı, muhtemel sizinki de o anlıktır, size tavsiyem emin olmak istiyorsanız çağrı merkezini arayıp durumu anlatın siz yürütmeyin arabayı servis kendisi gelsin, en azından arıza kaydını görüp rapor düzenlerler ve bir şey yok feçici uyarı vs. olmuştur böyle kullanabilirsiniz sıkıntısız derseler de sorumluluğu üzerinizden atmış olursunuz.

 
Upvote 0
@mysf mobil servisin tuttuğu raporu arıyordum foto koyacaktım, bulamadım bulursam buraya koycam, motor ikaz ışığıydı yanlış hatırlamıyorsam, müsaade edin bakıyorum

 
Upvote 0
0 km arac icin 30 km fazla geldi hocam biraz daha iyi bilenler daha aydinlatici yorum yapabilir, uyari isigina gelince tek seferlik bir hata da olabilir ancak sabah motor sogukken calistirmadan yag cubuguna bir bakmanizi tavsiye ederim, motor yagi cok onemlidir goz ardi edilmemesi gerekir.

 
Upvote 0
hocam raporu bulamadım ancak vw uyarı işaretinin anlamında yazan ek fotodadır, tavsiyem servisin gelip görmesidir, en azından kafanız rahat eder, muhtemel geçici bir ikaz olması olası ama şansa bırakmayınız.

38C75EDC-BEA5-4F52-9657-3B9483F70127.png

 
Upvote 0
@ZITIPAŞA ben yanlış biliyo olabilirim hocam 17 de olabilir. uzun süreli kilometreye yarın bakıp daha net bir veriye ulaşabilirim. Ancak sıfır araç böyle bir arıza verirse kim olsa bu ilk anda bi soğuma başlar malesef. Şimdi ben yarın binip servise kadar gitsemmi yoksa hiç gitmesem mi arayıp servise mi söylesem. 

 
Upvote 0
@hsgur hocam aynı arıza mı peki sizinki de. 
Düşük bir ihtimal ama siz yine de düz bir zeminde aracı motoru stop edin ve yağ çubuğunu çekip yağ seviyesini bir kontrol edin., Ayrıca aşşağıda paylaştığım şu iki konuda benzer şikayetleri (yağ basınç sensörü arızası) olan arkadaşlar olmuştu bir göz atın;





SAYFA 4 ilk mesaj;




 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@mysf 20 ye kadar normal hocam ilk andaki km bence, yarin siz ilk is olarak yag cubuguna bakin eger dusun ise hic calistirmadan servisi arayin hocam. Sogumaniz normal bizde ilk aldigimizda biraz kullandik eve geldik dpf rejenerasyon islemi yapti arac bizde bilmedigimiz ici  motordan gelen fan sesi, hafif bir yanik kokusu dedik ki arac kesin bozuldu, 15 dk sonra falan kesildi biraz arastirmayla da isin aslini ogrendik. Siz de aracinizdan hemen sogumayin keyifle binin hocam

 
Upvote 0
@forzaGilles in dediği gibi 

Yağ sensörünün kendi icindeki bir aksaklık olması muhtemel....

Yani ben koskoca vw nin sıfır araca yağ eksik koyacağını tahmin etmiyorum.

Yağ Sensörü aracın yağ seviyesi normal olduğu halde bazen böyle feyk uyarılar verebiliyor..

Siz şimdi birdaha bu hatayı vermesede 

Yarın kesin yetkili servise gidersiniz ...(ben de  olsam aynen giderdim)

Aracı cihaza bağlayıp hata kodu ararlar 

Baktık sorun yok  derlerse size ordan ayrılmak düşer...ama yakın zamanda tekrarlarsa bu uyarı ?? yağ sensörünü değiştirirler olur biter

Belki sensörle ilgili yarın hemen hata kaydı bulurlarsa  direk te değişim kararı çıkabilir... 

 
Upvote 0

Günaydın herkese, bugün çekici gelip aracı alacak ve servise gidicez. Şunu belirtmek isterim yağ basıncı ile yağ seviyesi sensörleri çok ayrı diye biliyorum. Bu araç yağın basıncı hatası veriyor malesef. 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt