Park senörü


Ykemal

Yeni Üye
Katılım
20 Ocak 2020
Mesajlar
4
Tepkime puanı
1
İsim
Yusuf
Merhaba!. Arkadaşlar 2015 midline  plus aracıma park sensörü taktırmayı düşünüyorum. Arka tampon iç kısmında montaj delikleri varmıdır. Park sensörü taktıran arkadaş var mı acaba hangi markayı ve ustayı önerirsiniz. Ben Ankaradayım.

 
Merhaba!. Arkadaşlar 2015 midline plus aracıma park sensörü taktırmayı düşünüyorum. Arka tampon iç kısmında montaj delikleri varmıdır. Park sensörü taktıran arkadaş var mı acaba hangi markayı ve ustayı önerirsiniz. Ben Ankaradayım.
Ben kendim taktım sayılır. Anlatayım.

Park sensörünün yerleri içerden işaretli. Ölçme gerekmiyor. Delme gerekiyor.

İşaretli noktaların Tam merkezinden ince bir matkap ucu ile delik açıp, tamponun dış kısmından o delikleri kılavuz sayarak park sensörünün kutusundan çıkan panç ile açtım yuvaları. Boyaya zarar vermemek için kağıt bantlardan yapıştırdım dağılmamış oldu. Ve matkap hızını çok aşırı yüksek tutmadım yanma erime vs olur korkusu ile.

Park sensörünü orjinal görünümlü olanlardan temin etmenizi tavsiye ederim. Ben aliexpressten almıştım. Hatta rengi de gümüş olduğu için ekstra boyamaya gerek kalmadı.

Orjinal gibi görünenler içten yapıştırmalı olduğu için iç kısmı temizleyip güzelce ısıtıp yapıştırmak gerekli yoksa park sensörüne luzumsuz birileri dokunursa içeri düşüyor.

Tamponunuz boyalı işlemli ise tampon kalınlaştığı için içerden zımparalayıp inceltmek gerekebilir, park sensörü biraz içte görünebiliyor yoksa. Hatta içte kalınca sürekli ötüyor , montajı bitirmeden önce iyice test etmek lazım.

Kabloları 2. Fotoda solda görünen siyah tıpa var oradan geçirdik. Burada elektirik işinden anlayan bir ustaya gittim. Çünkü kabloları geçirmek için bagaj içini sökmek ve geri vites kablosunu bulmak gözümde büyüdü. Bagaj açıkken geri vites lambası yanmıyor, ancak hangi kabloya elektrik geldiğini bulmak için bagaj açıkken yanması gerektiğinden, bagaj kapağının içindeki dili içeri yitiyoruz sanki kapanmış gibi kandırıyoruz aracı 😁 geri vites ışığı yanıyor usta kabloları deniyor. Geri vitese tak çıkar tak çıkar tak çıkar diyerek deneme yanılma ile buluyor.

Tamponu indirmişken, kronik su alma problemimiz olabilen sağ ve soldaki ızgaraların etrafını silikonlatmayı unutmayın.

Ve ben bunca zahmete girmişken kamerayı da montaj edeyim dedim. İkisi bir arada yapılmış oldu.
 
Son düzenleme:
Benim aldığım şu linkteki ürün idi.

#Aliexpress TRY 71.09  29%OFF | SINOVCLE Araba Park Sensörü Seti LED/LCD/Buzzer 4 Düz Ters Ekran Park Sensörü Kiti 16mm 12 V Yedekleme Radar Monitör Sistemi
https://a.aliexpress.com/_Uqqu9

Aynısından ön tarafa da yapasım var ama onu da sis farlarıyla birlikte aradan çıkarma eğilimindeyim, boş vakit bulamamak ve soğuk havalar şimdilik gözümü korkutuyor.

 
Teşekkür ederim bilgiler için aracınız orijinal gibi olmuş iyi günlerde kullanın.

 

Geri
Üst Alt