Adana Aykan


MSE

Yönetici
Katılım
23 May 2015
Mesajlar
2,742
Tepkime puanı
600
İsim
Muhammed Said
Aykan'dan almasan iyi olurdu ama :)

@enpisagor @Umut

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
MSE dedi:
Aykan'dan almasan iyi olurdu ama :)

@enpisagor @Umut

Sent from my iPhone using Tapatalk
Açık konuşayım,vw almak isteyen veya soran arkadaşlarım oluyor içimden gelmiyor zaten aykan dan al demek.Kusura bakmasınlar ama yıllarca çok acı çektirdiler bana kolay af olmaz çoooook zaman alır,golf R ı almak için ben azmettim yoksa satmayacaklardı,bak kızdım yine bir anlatsam yaşadıklarımı neler derim ama yeri burası değil...Neyse herşeye rağmen bir kinim veya düşmanlığım yok sadece çok kırgınım...

 
@Umut  Amin, hep mutlu olalım.

@MSE Aykan olarak çok yorum yapmayacağım ama Satış danışmanım Önder Önen Abi dört dörtlük bir insan çevremden tanıdıklarıma da tavsiye ediyorum, hiç sıkıntı yaşayan olmadı, her türlü ilgisi ve cana yakınlığı ile çok iyi bir dost diyorum artık. son 4 ay içerisinde benim sattığım, hemen 2 hafta sonrasında oğuzhan arkadaşıma bir adet, yine hemen sonrasında okuldan hocama ve yine yeni bir sipariş kendime bir tane de oğuzhan için yine yeni araç ile 4 ayda 5 Golf ile rekoru elde edeceğiz Önder Abi sayesinde Aykan ile, 

Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, satış ve servis konusunda Aykan İncirlik tarafı çalışanlar daha güler yüzlü ve ilgili, araba satılınca yeni gelen,

Astra K inceleme amaçlı  Adana Opel Onatça'ya uğradım bugün, vw ilgisiz diyen çarpılır vallahi,  ilgisiz bir satış temsilcisi sorduğum sorulara zoraki cevap veriyor, ben masasında iken çalan her telefonu açıp uzun uzun konuşuyor, telefonu açarken önemli vb belirtip izin de almıyor, ben afedersiniz mal gibi konuşmalarının bitmesini bekledim, sonra bana

- "git şu arabaya bi otur etkileneceksin" dedi

kendi masasından bile kalkmadı, lansman fiyatı varmış 1 krş indirim olmaz vb sonrası teşekkür ettim, kapıya kadar geçirmeyi bırakın yine yerinden kalkmadan byeee yaptı :D :D

Opel için ayırdığım araç güzelse %5 lik ihtimal şuan 0 ın altında.

 
@enpisagor Can hocam Aykan'dan bir çalışan ile samimiyet kurmuşsunuz ve devam ettiriyorsunuz ancak ben birkaç kez otogar tarafındaki showrooma araç bakmaya gittim ve maalesef üç defa da servise gitmek zorunda kaldım.

Satış kısmında yaşadığım bir olayı anlatmak isterim.

İçeri girdim kapıda bir bayan karşıladı beni, Golf almak istiyorum aracı incelemek için geldim mümkünse teste de çıkmak isterim dedim. Tabi dedi ve önce adımı soyadımı ve telefonumu aldı. Sonra etrafa baktı birilerini aradı ama bulamadı. Elindeki telsiz telefona sarıldı ve bir arama yaptı. Cevap alamadı. Siz arabaya bakın ben ilgili arkadaşı yönlendireyim dedi gitti. Sonrasında ne gelen oldu ne giden. Ben arabayı incelerken masalarda boş boş oturan satış temsilcilerinin umrunda değildim. Arabaya baktım sonra bir masaya oturdum. Test aracınız varsa teste çıkmak isterim dedim. Aracımız var ama şuan burda değil dendi.  (sonrasında oraya kaç defa gittiysem aynı cevabı aldım) Highline donanımlı 1.4 tsi manuel araç almak istiyorum stoklarınızda mevcut mudur diye sordum. Baktı ekrana. Midline plus otomatik var dedi. Ben Highline soruyorum o bana Midline diyor. Heralde donanım seviyelerini bilmiyor dedim içimden. Highline donanımlı olmasını istiyorum dedim. Maalesef ondan yok elimizde dedi. Peki o zaman teşekkürler dedim ve ayrıldım.

Ne gelecek olan araçlara baktı ne de yeni sipariş oluşturalım dedi. Bunlar ya golf müşterilerini adamdan saymıyorlar ya da tanıdıkları bildikleri birinin selamını getirmeyenle muhatap olmuyorlar. Başka açıklaması yok bence.

Servis kanadında yaşadığımı ise @Umut abi tüm detaylarıyla biliyor, kafasını baya şişirmiştim o gün. Tekrar kusura bakma abi.

Babam tamponu duvara sürtmüş, bakım için götürdüğümde duvardan geçen sarı renkli boyaları çıkarabilir misiniz diye sordum tabiki dedi ordaki servis danışmanı bayan. Mümkünse rütuş gibi bişey de yapar mısınız dedim. Ona da tabi yaparız dedi. (Daha önce rütuş yaptırmışlığım yoktur) arabayı teslim alırken inceledim ki tahminimce duvar boyamak için kullanılan fırçayı boya kutusuna daldırmışlar sonra da tampona gelişigüzel sürmüşler. Göz var izan var bu nasıl iş diye sordum kendilerine. Susmakla yetindiler, usta da vardı servis danışmanının yanında.

ba58b34bd0bc109be343216b7a858d2f.jpg


Alt kısmı ise görmemişler. İyi ki görmemişler yani.

b4150fcacc9bb4a9ada9d595656a52e3.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

 
@MSE resimleri gördükten sonra hakketen oha yani hocam kendiniz yapsanız daha iyi sürerdiniz  s=s15
 
Yunus Emre dedi:
@MSE resimleri gördükten sonra hakketen oha yani hocam kendiniz yapsanız daha iyi sürerdiniz  s=s15
Yapmasalar daha iyiydi hocam. Rütuş çizilen yerin içini doldurmakmış. Bunlar boya badana işine girmişler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
@MSE  Muhammed hocam yaşadıklarınızı anlıyorum, benzer şeyler aykan ile bende yaşadım, ama Adana'da alternatif yok ve dediğim gibi Önder Abi sağolsun.  :)

Bu ve benzeri sıkıntılar olduğunda servis ile hiç muhattap olmayıp, direkt Doğuş otomotive mesaj atıyor veya arıyorum, sonrasında Aykan'da ilgi değişiyor. Çok sık gidip geldiğim için artık beni tanıyorlar :D

Umut Abi ile bende görüştüm, yaşanan sıkıntıları biraz biliyorum. Bende başımdan geçen olayı anlatayım, çok gidince bana rastlıyor ancak etkileyenlerden biri bu ;

Bu vag kodlama işleri için Önder Abi rica etti Can benim arabaya da yapar mısın diye, bende uygun bir günümde gittim kodlamayı yaptım, sonra biraz sohbet vb. yaptım soru sordum derken,  Satış müdürü Menderes Bey yanıma geldi, -

sen kod yapmaya geldin heralde, bitirdiysen çok uzatma istersen, bak ben müdürüm müşteriler ile ben ilgilenmek zorunda kalıyorum.

ben bu söz üzerine hiç cevap vermeden ayrıldım, aykandan üzerine Doğuşa şikayet mektubu yazdım, doğuş özür diledi ama Aykandan özür beklediğimi çok kırıldığımı söyledim, ne arayan oldu ne soran, sadece 2 hafta sonra Menderes Beyin farklı sıkıntıları da yaşanması ile işine son verildiğini söylediler.

Bu arada fotolar için şimdiden teşekkür ederim. CAN Tavan  :'( :'(

 
@enpisagor Hocam bende Umut abinin tavsiyesiyle Doğuş Otomotivi aradım derdimi güzelce anlattım, iyi ilgilendiler sağolsunlar. Bir gün sonra yeniden arayıp bayi adına özür dilediler. Tamponun serviste ücretsiz onarılmasını ve aracın serviste kalacağı süre boyunca aynı model ikame araç vermeyi teklif ettiler. Aykan'da mı yapılacak diye sordum evet dediler. Aracın başına daha kötü bişey gelmesini istemiyorum sağolun dedim kibarca reddettim.

İki gün sonra Aykan'dan aradılar hizmet sonrası memnuniyet anketi zımbırtısı... Bayan başladı soru sormaya. Sözünü kestim ve sizin olanlardan haberiniz yok mu dedim. Şok oldu baktı etti sonra gördü kayıtları. Özür diledi kapattı telefonu. Hangi yüzle aradım ben demiştir kesin.

Sizin Önder Bey'le olan muhabbetinizin aynısını şuan Konya Gökmen Oto'da çalışan satış temsilcisi Musa abi, Servis danışmanı Hasan Polat ve hasar danışmanı Hasan Yaşar ile yaşıyorum. Aracımı teslim alırlarken kendi araçları gibi davranıyorlar. Her birimden birer örnek verdim. Bu tesadüf olamaz heralde.

Ayrıca kodlama işi de çok hoşlarına gitti :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Değerli Dostlarım;

Konuyla ilgili çok detaylı ve bilgilendirici paylaşımların kaybolup gitmemesi adına uygun konu başlığı altında bir konu açarak taşıdım.

Bilgilerinize.

@MSE

@epinsagor

@Umut

@Yunus Emre

@feriterk

 
@MSE

Hocam bölgede tek anladığım kadarıyla aynısı bizim burada başıma geldi araç bakmaya gittiğimde, servis işi daha berbat İstanbuldan gelecek parçayı 4 gün bekledik geçtiğimiz yıllarda, insanın zoruna gidiyor bu olaylar kucakla para ver araç al arkasında durmasınlar.. ee tabi 2. araç için ne yaptım bende gittim İstanbuldan aldım sağolsun St ile sadece telefonla görüştük teslimatta yüz yüze geldik ama çok iyiydi.

 
@KabileReisi

Hocam Adana'da tekler bildiğim kadarıyla. Aynı firmanın iki bayisi var. Onun dışında en yakın Tarsus'ta Opat Bayii var.

İstanbulda satış kanadında rekabetten dolayı çok güzel indirim yapıyorlar yalvarıp yakarmaya gerek kalmıyor :D Ben İstanbul'daki bayileri arayıp ellerindeki araçları sormuştum, VW Canlı Destek çalışmıyordu o sıralar. Bayi adını, ellerindeki araç-donanım bilgilerini, fiyatlarını, ST isimlerini not ettim, iki gün sonra neredeyse tüm bayiler tarafından arandım. ST'miz gereken ilgiyi gösterdi mi, memnun kaldınız mı, karar verdiniz mi vs. vs. size kendinizi değerli hissettiriyorlar. Şimdi Umut hocam vermiş Golf R'a bir dünya para. Ama ilgi alaka sıfır. VW Almanya bunu duysa o bayinin bayiliğini alır elinden.

 
@MSE

Aynen hocam buradakide öyle Keşanda var birde Edirne merkezde, oradakilerin ilgi alakasına birşey diyemem de burası berbat. Bu sebeple bende İstanbula daha önceki aracımızı aldığımız bayiye yöneldim sağolsunlar yardımcı oldular dediğiniz gibi :)

 

Öncelikle bu konuda çok hassas ve doluyum...

@Yunus Emre  cevap aşağı yazıda,

Adana Aykanla olan geçmişim çok eski,ne zaman golf almaya niyetlensem beni vazgeçirmişlerdir.

2010 yılı yazına doğru golf 6 R alma girişiminde de bulundum ama vazgeçtim(vazgeçirmeyi başardılar)o zaman Tarsus Opat a da gitmiştim orada da ilgiyi beğenmemiştim,tipimde ya konuşmamda bir sorun mu var neden ciddiye alınmıyorum diye düşünmüştüm.

2014 Afyon VW bayi, golf R görüşmesi,bana dönüş yapın dedim arayan olmadı.

2014 yaza doğru Aykan golf R görüşmesi sonrası 2 ay dönüş yapılmasını bekledim,aradım,st ye mesaj attım olmadı doğuştan bekledikleri email bir türlü gelmedi,ban dönüş yapılamadı...Vazgeçtim...........

2015 nisan ayı önce Tarsus Opatla görüştüm R dedim,o sipariş üzerine gelir,indirim olmaz, (sanki simit ayran alıyorum)ilgi olması gerekenden azdı.Haklarını yemeyim kahve ikram ettiler o hoştu... :) ...O zaman dedim ki bari Aykana gideyim oradan alayım(2015 nisan),gittim azmettim ve aldım,bazen paranızla bile mal almak zor olabiliyor...Haaa! işin bir de şu yönü var,zaten ilgi alaka yeterli değil(bayii),bir de ne edyon o para verilir mi,ev al,bmw al,mercedes al lafları istek kaçırıcı cinsten...

Gelelim özlü sözlere,

Burada asıl üzerine alınması gereken Doğuş otodur,sen böyle olmasını istiyorsun,izin veriyorsun ki  bayilerin de böyle davranıyor,bayiler arası farklı kanunlar geçerli...

Daha önce de yazmıştım opel,honda,renault,peugeot vs...vs...daha mı profesyonel,hayır bana göre hepsi aynı,hiçbiri olması gerektiği gibi profesyonel değil,hepsi ile hikayelerim vardır fakat burada bahsetmek uygun olmaz...Ama VW bana göre bunların hepsinden bir tık daha üstün ve mevcut bayii profesyonelliği VW ye yakışmıyor...

 

Geri
Üst Alt