Değişik jant/lastik ebadları, hangisi en uygunu?


cembo

Üye
Katılım
17 Ocak 2020
Mesajlar
204
Tepkime puanı
452
Konum
Antalya
İsim
Cem Boneval
Öncelikle forumda yeni olduğum için konu daha önce başka bir başlık altında tartışılmış ve tekrar olabilir, bu durumda kusura bakmayın diyerek yöneticilerin uygun yere taşımasını rica edeceğim.

İkincisi yeni Golf sahibi olduğum ve uzun süreli kullanım deneyimim olmadığı için, fabrika çıkışı farklı jant/lastik ebadları ile gelen araçta kolaylıkla ebad dönüşümü yapılabilirken, en doğru lastik ölçülerini tartşarak bulmaya çalışmak bana mantıklı geldi. Tabii doğru bu konuda herkes için farklı olabilir. 

Avantaj ve dezavantajları aşağıdaki tabloda toparlamaya çalıştım. Buradaki kıyaslama aynı model/marka lastik üzerinden yapıldığında geçerli elbette. Bazı farklar teorik kalsa bile bazıları kolayca fark edilebilir.

Benim eksiğim kullanıcı deneyimi. Bu konuda yorumlarınızı beklerim. 

image.png
 
Sonuç olarak aracının gösterişine önem verenlerle, yol tutuş konusunda amatör rallicilikten vazgeçmeye hazır olmayanların 17 veya 18" jantlarla yürümesi, ekonomi ve konfor odaklı sürücülerin de 16 jantta kalması en mantıklısı. Ben hangi grupta olduğuma henüz karar veremedim. Farkların belirginliği yönlendirici olacak. 
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@cembo fiyat olarak 16 elbette uygun lakin 17 ile 18 arasında fiyat farkı neredeyse yok gibi.

 
@cembo  16 inch kullanıyorum. 17 ya da 18 tecrübem olmadı. Üzerinde gelen hankook ventus prime 2 lastikleri vardı. 4 sene kullandım. Tabi son 1.5 sene sertleşerek. Golf 8 testlerini de aynı lastikle gerçekleştiriyorlar. Bu lastiğin yanal kısmı jant koruması biraz daha kalıplı olmasından dolayı yol tutuşu fena değil. Şuan primacy 4 kullanıyorum. Frenleme ekonomi konfor olarak memnunum. Sert sürüşlerde konforu hissettirmek için salınım var. Ancak yoldan çıkma kayma vs söz konusu değil. 

18 inch sonradan takılınca görüntü haliyle cezbedici olur. Bana göre fabrikasyon olsa, bir de adaptif şasi olsa tercih edilebilir. Konfor ekonomi vs. golf için ideal ebat 16 diye düşünüyorum. Tabiki lastik de büyük rol oynuyor. Yolların da etkisi var.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İlk golfüm 16 dartfor idi. Sonra aracıma 18 durban jant ve eibach 3.5cm spor yay taktık. Gerçekten iyi lastik ve kaliteli spor yay ile komfor kaybı neredeyse yok gibiydi. Çukur ve tümseklere hızlı girersenin evet araç bir miktar sekecektir. Bu normal. Ancak viraj kabiliyeti yol tutuşu gerçekten mükemmeldi. Şuan mumla o aracımı aryıyor sattım ama pişmanım. Şimdiki aracım 1.0tsi 17 dijon jantları var. Tek kelimeyle şuan komfor vasat yol tutuşu vasat virajlarda araç çok yatıyor. Yazı bekliyorum 18 jant eibach yaya geçicem. Geçen yıl 16 jantlı golf ile test sürüşüne çıktık. Tabi 18 surbandan inip test aracını sürünce ilk birajda biraz hızlı girip bakayım dedim. Kaza yapıyorduk araba öyle savruldu ki anlatamam. 2013 golfümde de 16 vardı. Gerçekten mk7.5 golflere göre süspansuyonu daha rijit kesinlikle. 

 
Aramıza hoşgeldiniz Cem Bey.

Güzel tablo olmuş elinize sağlık. Dediğiniz gibi konfor ve yakıt odaklı kullanım için 16 jant ideal olsa da 17 jant bence her açıdan orta yolu bulduğu için en ideal janttır Golf'ler için. Ne fazla konforsuz, ne de yakıt tüketimi fazla. Her açıdan 17 inç makul.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@cembo Evet öncelikle yay sonra lastik ve yanak kalınlığı ayrıca lastik izi dediğimiz taban genişliği.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt