Liqui Moly TopTec4200 5W30 vs Motul 8100 X Clean+ 5W30


humerus06

Yeni Üye
Katılım
29 Ocak 2020
Mesajlar
13
Tepkime puanı
7
İsim
Uğur YILDIZ
Merhabalar 2016 model henüz 35 bin kilometrede 1.4TSI/125 Golf aracım var. Yağ değişimi için başlıkta da belirttiğim gibi bu iki yağın arasında kaldım;
Liqui Moly TopTec4200 5W30 vs Motul 8100 X Clean+ 5W30
Her ikisinin de VW 504/507 onayları bulunmakta ancak teknik özellikleri kısmından pek bir şey anlayamadım :|  Soğuk marş esnasında hangisi daha akışkan ya da yazın sıcağında hangisi daha iyi bir koruma sağlar bilemiyorum. İkisi arasından bir seçim yapmam gerek aydınlatırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler :)

Not: Bu arada forumu dolaştım dün gece baya benzer konular buldum ama sanıyorum bahsettiğim iki model için bir karşılaştırma konusu yoktu. Varsa eğer gözümden kaçmıştır affola  :rolleyes:

 

hocam toptec4200 ün x clean+ ile karşılaştırması yok ancak x clean fe ile x clean+ ın var ilk videoyu izleyip 2. videoyu da izleyin ve ona göre karar verin. ben olsam liqui moly tercih ederim ama. 

 
@Unclaimed Evet ben de direkt ikisinin karşılaştırmasını bulamadım Hocam. Sanırım LM’den yana kullancam tercihimi :)  Teşekkür ederim

 
Geçtiğimiz ay Jetta 1.6 TDi 2013 model aracımın periyodik bakımını yaptırdık ve ürünleri kendim temin etmiştim. Liqui Moly 4200 TopTec 5w30 motor yağını kullanmıştık. Araç babamın ve sürekli dışarda park halinde olduğundan dolayı malum Ankara'nın soğuğuyla birlikte araç sabahları zor çalışır ve motor ısınana kadar aşırı ses çıkarırdı. Şimdi ise gayet rahat ve yumuşak çalışmaya başladı. Yarın Golf 7 1.6 TDi 2016 model aracımın bakımını yaptıracağım ve aynı şekilde Liqui Moly 4200 TopTec 5w30 yağ temin ettim. Kendi aracımda da yarın onu kullanacağım. Farkları kullandıkça buraya yazarım. Yaptığım araştırmalar neticesinde iki yağ markasının da çok iyi olduğu bir gerçek. Ancak ben de tercihimi Liqui Moly'den yana kullanıyorum. 

 
Bütçe varsa 0w30 dan şaşmayın 5w30 koymayın .

 
@mbonat Hocam selamlar, gördüğüm kadarıyla VW 504 ve VW 507 onayını sağlayan 0w30 motor yağı Liqui Moly, Motul ve Castrol ürün gamında şu anda bulunmuyor. Bu onayları sağlayan bildiğiniz bir yağ markası veya bu markalara ait şu anda olmayan fakat sizin deneyimlediğiniz bir yağ varsa paylaşabilir misiniz?

 
İzlediğim bireysel test videolarında 8100 X clean+ Ce öndeydi. 

Son 2 aracımda Golf7 Tdi ve Bmw E60 520d de 8100 X clean+ kullandım. Hatta bir paket garajımda duruyor hala.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@mbonat Hocam selamlar, gördüğüm kadarıyla VW 504 ve VW 507 onayını sağlayan 0w30 motor yağı Liqui Moly, Motul ve Castrol ürün gamında şu anda bulunmuyor. Bu onayları sağlayan bildiğiniz bir yağ markası veya bu markalara ait şu anda olmayan fakat sizin deneyimlediğiniz bir yağ varsa paylaşabilir misiniz?
Selamlar öncellikle vw502 onaylı yağda kullanabilirsiniz tsi için konuşuyorum . Benim 2018 1.4 tsi aracımda kaputunu açtığımda vw502 simgesi var . Bana kalırsa long life kullanmayada gerek yok. 15 bin bir bakım için bence uzun bir süre en azından 10 binde bir bakım yapmak lazım . Şunuda yapabilirsiniz motulun fiyatı ll ye göre baya ucuz . F30 320ied aracım için motul 8100 x clean efe yağı yanlış hatırlamıyorsam 180 tl gibi bir rakama almıştım.  Ll kullanmak yerine motul alınıp yılda iki kez yağı ve filtreyi değiştirmek hertürlü daha sağlıklı olur .

Standart bir kullanıcı ll ve motulda gereğinden iyi yağlar.Servisin kullandığı yağlardan çok daha iyi . Mobil1 de koyabilirsiniz sıkıntı olmaz. Standart bir biniciyseniz  ucuz olanı alın geçin derim .

Ama derseniz sabahları daha akışkan bir yağ olsun fiyat sıkıntısı yok . Aracım sabah daha rahat çalışsın başı 0w olan yağ tercih etmeniz daha iyi olucaktır .  Diğer aracım olan 320Si de motul 8100 0w40 yağ kullanmıştım . Sabahları çalışması daha rahatlamıştı . Ondan sonra yağ araştırması yaparken 5w40 motul yağın fiyatını görünce 5w40 yağa geçtim ben yılda iki kez yağ değiştiriyorum . Evde takımım var 30 dkya değişim tamamlanmış oluyor.

Şu zamana kadar ll toptec4200 ü 1.0 tsi goflte kullandım.

Motul 8100 5w30 mazda 6 

motul 8100 5w30 5w40 0w40 320Si

motul 5w30 320ied 

Sonuç olarak standart bir kullanıcı iseniz altun petrolden motul 8100 alın . Filtreleri man alın yeterli olur . Hem fiyat hem performans olarak memnun kalırsınız .

Ekli dosyayı görüntüle 25926Ekli dosyayı görüntüle 25927

 
@mbonat  Size aynen katılıyorum. Aracımın garantisi bittiği için bu bakımını yarın özel serviste yaptıracağım ve tüm parçalarını kendim tedarik ettim. Hatta şöyle bir şey yaptım. Mann filtreleri aldım ancak polen filtresi olarak FP 26 009 kodlu Alerjenik Aktif Karbonlu Polen Filtresi'ni aldım. Bu parça karbonlu polen filtresinden yaklaşık 30-40 tl gibi daha pahalı. Ancak hassas bünyeler için ideal ve kullanım süreleri diğer filtrelerde 10.000 km yazarken bunda 15.000 km yazıyor. Bu arada aracım dizel hocam o yüzden VW 507 onayı önemli gibi geldi bana.

 
Yağ konusu bitmek bilmeyen bir tartışma kaynağıdır.

Açıkcası ben biz basit fanilerin konulmuş yağın kullanımda farkını anlayabileceğimiz konusunda çok tereddütlüyüm. Çoğu yorumlar kanaate dayalıdır, kanıta değil. Bu nedenle araç üreticisinin talep ettiği standardı karşılayan tüm yağlar güvenle kullanılabilir. Motor ömrüne etkisi varsa bile bu önemsenmeyecek düzeydedir. Motoru yağdan markasından çok koruyacak olan sürücünün dikkatli sürüşüdür. Soğukta göreceli düşük devirlerde kalmak, rölantide gereksiz bekletip motorun ısınmasını geciktirmekten kaçınmak, sıcak motorda devrin üst imitlerinde gezinmekten kaçınmak gibi. 

Yağın bir önemli özelliği soğukta yeterince akışkan olması ise, diğeri de aşırı sıcak ve yük altında olan motorda sağlam bir yağ filmi oluşturma özelliğini korumasıdır. 

Yukarıda sunulan videolar yağın kalitesi ile ilgili hiçbir bilgi sunmamaktadır, çünkü yağın iş gördüğü koşulları yansıtmamaktadır. 

Özetle bildik markaların, sahte olmadığından emin olacağınız, üreticinin talep ettiği standardı karşılayan yağlarını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. 

 
@AuralPsynapse hocam yağ değişimlerini yaparken eski yağı bosaltırken herhangi Bi işlem yaptınız mı? Yoksa eskiyi dök, yeniyi koy mu sadece? 

 
@Yigit3735  Bakımı yarın yaptıracağım ancak işin doğrusunu söylemek gerekirse Liqui Moly Engine Flush Plus ve Liqui Moly Ceratec ürünlerini kullanmayı düşünüyordum. Lakin aracımın kilometresi 60.000 de ve ilk sahibi olduğum için bakımlarını yetkili serviste ve tam zamanında yaptırdığımdan dolayı gerek duymadım. Sorduğunuz soru için de eski yağı dök, filtreyi sök. Boşaltma işlemi bittikten sonra yeni yağı koy şeklinde olacaktır diye düşünüyorum.

 


Geri
Üst Alt