Sigorta Haklı Olduğum Halde Beni Hatalı Çıkardı


strayder

Üye
Katılım
10 Eki 2019
Mesajlar
358
Tepkime puanı
178
Konum
İstanbul
İsim
Berat
Bir konu hakkında bilginize ihtiyacım var arkadaşlar. Geçen hafta sabah aracıma yandan bir servis aracı vurdu ve sağ iki kapı arka çamurluğun yarısını sürtü ve göçük oldu. Karşı tarafın sigortası exper göndermiş ve beni %100 hatalı yazmış. Aracımda kamera var ve kamera görüntülerinde %100 onun hatalı olduğu görünüyor fakat görüntüyü dikkate bile almamışlar. Hatta servisin durduğu yerde park yasağı işareti bile var. Herşey aleyhine olduğu halde anlayamıyorum nasıl %100 beni suçlu çıkarabiliyorlar. Ne gibi bir yol izlemem lazım bilen arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@strayder

Karsi tarafin sigortasi iddada bulunabilir, kamera kayitlari varsa, kaskonuzda varsa birakin kasko halleder sonucta onlarin cebinden cikmasi söz konusu, olmadi mahkemde hakkinizi alirsiniz, kaskonuz yoksa bir avukata danisin

Edit: Exper degilde bilirkisi olabilir mi karsi tarafin gönderdigi? Trafik sigortasinin Experi kazanin maliyetiyle ilgili rapor hazirlar bildigim kadariyla, suc itham etme konusu bilirkisi ve trafik polisinin

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çıkan sonuca itiraz edip dava açma hakkınız var diye biliyorum.15 gün içerisinde.Bence kullanın

 
@krym Hocam trafik polisi tutanağı yok kaza tespit tuanağı tuttuk kendi aramızda ve fotoğraflarını çektik. Sonra karşı taraf bize eksper gönderdi ve benim ruhsatı sigorta kağıtlarını resimleri ıvır zıvırları istedi. Bugün de exper karşı tarafın sigortasına raporunda %100 benim aracım hatalı diye göndermiş. 

 
Madem dediğiniz gibi oluyorsa sizin sıgorta şirketinizde karşı tarafı kusurlu göstersin. Experler genelde paket program kullandıkları için kusur kanaatı hakkanıyetle dağıtamazlar. İşleri güçleri iki tarafında sigortasını bozup sonrakı yılda yenılemede daha fazla para koparmak

 
@ogzdrk Evet hocam itiraz edebiliyorum fakat onun sigorta şirketini aradığımda canlı yardımdan yazın diyor, oraya yazıyorum exper firmasını arayın diyor, exper firmasını arıyorum sigortanızla görüşün diyor. Yani saçma sapan şeylerle uğraştırıyorlar. Avukat bir arkadaşıma sordum dava açılabiliyormuş. En son çare o olacak ama bu davanın masrafı arabanın masrafını geçer diyor.

 
@Neogolf61 Doğru söylüyorsunuz benim sigorta şirketimi aradığımda da bizim elimizde kayıt yok diyorlar nasıl saçma bir işin içinde düştüm bilseniz.

 
@strayder Gecmis olsun, ilginc bir durum, kamera kayitlariniz varsa dava etmekten sakinmayin, cünkü sonucta karsi tarafa kalir dava masraflari. Formumda avukatimiz vardi konuyu görürse yardimci olur, nick'ini hatirlamadigim icin etiketliyemiyorum, nicki bilen varsa yardimci olur insallah

 
@krym Teşekkür ederim hocam. Evet avukat arkadaşıma danıştım araştıracak benim için ne yapabiliriz diye.

 
@strayder Geçmiş olsun, sigorta şirketiniz uyuyor mu acaba? Onları arayıp durumu izah edip itiraz edilmezse masrafların onlara gireceğini pardon yükleneceğini söyleseniz.

Herhalde böyle şeyler pek etkilemiyor onları, nasıl olsa sigorta primi yükselecek mi diyorlar n'apıyorlar ben anlamıyorum. Paramızla rezil oluyoruz resmen...

 
@strayder 

Merhaba,Geçmiş olsun

Anlatımınızda eksik olan şeyler var. Mesela ;

yandan bir servis aracı vurdu - demişsiniz. Olay kavşakta mı oldu ?

sağ iki kapı arka çamurluğun yarısını sürtü- demişsiniz. Kazayı nasıl bir yolda yaptığınızı bilmiyoruz ama genel kural sağdan gelen araç varsa yol verilir ..

servisin durduğu yerde park yasağı var - demişsiniz. Her ikinizde aynı istikamette mi gidiyordunuz ?

Önce olayı ve mekanı tam olarak bir açıklayın.Sonra %100 suçlu gören experi yargılayalım.Şu doldurduğunuz tutanağı birkere daha okuyun.Belki karşı tarafın yazdığı ve sizin gözünüzden kaçan bir detay var

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@frknyldrm sağolun hocam teşekkür ederim. Evet benim sigorta şirketim ilgilenmiyor bile çünkü dediğiniz gibi seneye yüksek prim alacaklar ne de olsa zaten ceplerinden para çıkmıyor çünkü karşı taraf benim sigorta şirketimi aramamış bile, dosya açtırmamış çünkü sinyal lambasının yanı kırılmıştı sadece. Aynen öyle zorunlu olmasa hayatta yaptırmam. 

@ognemir Teşekkür ederim hocam. Olayda eksik anlatımlarım var evet çünkü anlatması mümkün değil. Kabaca anlatacak olursam servis aracı park edilemez denilen yerde sağda bekliyor. Caddeye bağlanıyorum yani. Ben normal yolumda devam ediyorum en sağda mazgallar var yanı da duvar. Ben dönmek için beklerken mazgalların üzerine çıkıp sağımdan yola çıkmaya çalıştı. Benim geçmemi beklemeden çıkıp tam sağ kapımdan vurdu. Yani ben geçmeden oradan geçmesi imkansız. Ya duvara vurması lazım ya da bana.

 

@strayder 

Hocam, 

Burada siz yola bağlanırken geniş girip sağınızdaki aracın önüne geçmiş gibi muamele görmüşsünüz. Tutanakta yazılan-çizilen birşey buna sebep vermiş olabilir. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt