Tavan Boya Kalkması


fatihahmet

Üye
Katılım
19 Kas 2019
Mesajlar
167
Tepkime puanı
122
İsim
Fatih Ahmet
Herkese merhaba, dün farkına vardığım ve canımı sıkan bir hadiseyi paylaşmak istedim.

Araca 3 gün önce cam filmi yaptırdım, filmi incelerken dikkatimi çekti. Fotoğraflarda da görülen, ön cam ile tavanın birleştiği yerde boya kalkması mevcut ve ilerleyecek gibi duruyor. Aracın 2015 model olduğunu ve daha önceden ön camın değiştiğini de belirteyim. Tavan olması zaten başlı başına bela oluyor. Dün konuyu Bursa grubunda da paylaştım farklı fikirler mevcut. Belki başına gelen vardır, yorumlarını esirgemezler. Bu arada araç bugün servise, doğuş otoya gidecek. 2 dakikalık rötuş ile hallederiz dediler. Sonucu ve yapılan işlemleri de buradan paylaşacağım.

Uzaktan bakıldığında..

IMG_2479.jpg

Bu da ayrıntılı yakın çekimi..

IMG_2480.jpg

 
@fatihahmet camı değiştirenin kasaplığı bu durum, cam telini yanlış kullanmaktan yada cekomastigi sökmek için spatulayi nasıl kullandıysa artık en dipten boyayı kaldırmış ve sonuç bu olmuş, memlekette bir yeri yaparken biryeri bozmayan usta maalesef kalmadı artık, rutusu attıracağınız yer çok önemli çünkü çok göze batacak biryerde, bence servis yerine bu işlerin piri olan biryerde yaptırın bu işlemi, servisin bunu yapabileceğini düşünmüyorum.

 
@Serkanasn haklısın bende öyle düşünüyordum hatta çevremdeki herkes öyle düşünüyor fakat serviste tanıdık usta olunca birebir o ilgileneceğinden ve yaptığı işi bildiğimden güvendim açıkçası.

@Aliiii kasko ile izmir vosmer, yetkili serviste değişmiş.

 
@fatihahmet Bence bu konuda servise biraz çemkirebilirsin. Özellikle cam değişiminden sonra olduğunu belirterek. 4 yılda bir aracın boyası böyle kalkmamalı. Sonuçta oraya bir müdahale edip, buradaki boyayı kaldırma imkanın yok. Tek olağan şüpheli, servis.

 
Evet zamana bağlı korozyon / boya atması / çürümesi / Paslanma 

Değil!

Dıştan müdahele ile oranın içine edilmiş!

Cam değişirken mi ?

Cam filmi takılırken mi ?

Cam değişirken olsa ? Üzerinden ne kadar zaman geçti ? Şimdiye çoktan göze carpardı? 

Bence cam filmi yapılırken olmuş da olabilir?

Memlekette geçmişte Yeşilçam da film çekenler 

Şimdi sektör değiştirip cam filmi cekiyor?

Yani önüne gelen oto expertizci / cam filmci/detailingci mekan açıyor

 
@Aliiii haklısın evrakları bulup öyle çemkirmeyi düşünüyorum çünkü tam tarih, ne yapıldı vs. hatırlamıyorum. Ortada şöyle bir durum var; İzmirde yetkili serviste değişen camdan oluşan olay bu, diğer yetkili servislerde kaporta işleri yapamıyorlar konusunda herkes hemfikir. Cam filmini de serviste yaptırcaktım fakat film konusunda da yaptırma dediler. E o zaman bu servisler ne işe yarıyor, yalnızca yağ değiştirmek için mi varlar ? Dolayısıyla hal böyle olunca milletin mekan açar gibi filmci, expertizci vb. açması da normal @Savatage hocam..

 
Cam değişimi kasaplar yapınca böyle oluyor malesef, benim de böyle bir tecrübem olmuştu. Cam filmi ile alakalı olduğunu zannetmiyorum, orayla bir işleri yok çünkü. Hakkınızı sonuna kadar arayın.

 
Ölçü almak için önce dışa koyuyorlar değil mi filmi; sonra fazlalıklar kesilirken ordaki boyaya da sürtmüş olabilirler bıçağı. Olabilir mi.

 
Ölçü almak için önce dışa koyuyorlar değil mi filmi; sonra fazlalıklar kesilirken ordaki boyaya da sürtmüş olabilirler bıçağı. Olabilir mi.
@pretoria Daha aşağıdan kesiyorlar hocam, camın bitiminden kesse içeriye sığdıramaz o filmi. Siyah kısmın bitimine yakın bir yerden kesiyorlar.

 
@frknyldrm haklısın bende yapılırken bir kısmını izledim bahsettiğin gibi yapıyorlar. O yüzden film yapan yerle alakalı problem yok.

 
@frknyldrm Cam filmi takılırken başıma kötü bir olay gelmişti de. Bilinç altımızda yer yapmış herhalde. Filmci dedin mi ister istemez kafa direk oraya gidiyor. Yaptığı işin hakkını verenlere laf yok tabi.

@fatihahmet Geçmiş olsun. Umarım düzelir.

 

Bende de basladi malesef....servise sordugumda kullanilan cam sivilarinin zaman icinde tavan cam baglanti kısmı boyada bozulma yapabileceğini belirttiler...komik...
 

Geri
Üst Alt