Alcantara Koltuğun Kumaş kısmındaki lekeleri temizlemek


berke05

Üye
Katılım
19 Kas 2019
Mesajlar
124
Tepkime puanı
67
İsim
Berke
Herkese merhabalar öncelikle.

Aracım Golf 7, siyah alcantara koltuklar var. Koltuğun alcantara kısmına değil ancak kumaş olan yerine kola döküldü ve leke kaldı. Bunu en iyi şekilde nasıl temizleyebilirim? Koch Chemie'nin ürünü çok iyi diyorlar ancak ürün çok pahalı, ufak bir leke benim aracımdaki. Bu ürüne sahip olan oto yıkamacılar var mıdır acaba? Bir çok oto yıkamacı abi onun spreyi var da bende yok falan diyip sallıyor uğraşmıyor kumaşla. Islak mendil sanırım daha çok leke yapar diye sürmüyorum hiç, onda da alkol var çünkü. Ya da ufak nemlendirip benzinlikteki süpürgelerle kurutsam işe yarar mı? Halı yıkama makineleri gibi yüksek vakumlu makineler çok işe yarıyormuş ama onu nerden bulabilirim çok zor. Siz nasıl temizliyorsunuz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Islak vakum yapabilen bir makinaya ihtiyacınız var . Hiçbir kimyasal kullanmadan da temizleyebilirsiniz . Güzelce ıslatın ,  fırçanız varsa fırçalayın , fırçanız yoksa direk vakum yapın . Makinanın güçlü olması en önemli unsur koltuk kolayı emmiştir . Koltuğu ıslatarak emdiği kolayla beraber çıkartması gerekir . Diğer önemli unsurda şu kuruyana kadar koltuğa oturmayın . 

 
Upvote 0
@berke05 25-30 lira birşey alırlar tek koltuk için, bulunduğunuz yer ücra biryer değilse oto kuaförlere sormanız yeterli.

 
Upvote 0
Sonaxın döşeme temizleyicisi var bendede leke vardı. Onu aldım sıktıktan sınra 2-3 dakika bekledim sonra koltuk yıkama makinesiyle çektim. Çıktı.

 
Upvote 0
@mbonat sizde makine var miydi ? Marka model onerisi yapabilir misiniz ? Karcher pahali diye biliyorum.
Karcher puzzi kullandım , puzzi pahalı bir makina ama vakum gücü mükemmel. Bu işte birinci öncelik vakum . Eğer vakum iui olmazsa kumaştaki kiri yüzeye çıkartamaz ve kış ayında olduğumuz için koltuk zor kurur .

 
Upvote 0
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Peki bu işi sizce benzinliklerdeki süpürgeler yapabilir mi? Ya da vakumu güçlü makineleri nerde bulabilirim? Oto kuaförler küçük bir leke için uğraşmaz diye düşünüyorum. 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt