Ön cam çatlaması


Katılım
13 Tem 2018
Mesajlar
204
Tepkime puanı
181
Konum
urfa
İsim
ahmet
Herkese iyi akşamlar. Bugün Memlekete dönüş yolunun 200. km sinde otobanda ön camın sağ tarafına ufak bir taş geldi. Başta sadece çarpma sesi duydum ancak çatlak farketmedim. Sonra sağ aynaya bakarken aracın camının sağ tarafında bozuk para denecek kadar küçük bir çatlak farkettim. Araçtan indim elimle yokladım tırnağım nerdeyse geçmiyodu bile. Tam camın dip tarafında olduğu için fazla sorun olmaz diye düşündüm. Yoluma devam ettim ama daha 5-6km gitmeden o ufacık çatlak bu hale geldi. Şehir dışında olduğum için cama herhangi bir müdehale yapabilmem mümkün değildi. Kalan 300 km yol boyunca çizik daha fazla büyümedi bu şekilde eve geldim. Şimdi sorum şu bu çatlak cam değiştirmeyi gerektiriyor mu? Cam olayından hiç anlamıyorum tamiri vs var mı olur mu? Ya da bu şekilde ne kadar idare edebilirim sizce. 2. sorum kaskom yok memlekete gelince yaptırmayı düşünüyordum açıkcası çünkü 2. aracım olduğu için fazla kullanmıyordum golfü. Kasko yaptırıp serviste değişim yapma şansım olur mu?  Ya da hiç kaskoya bulaşmasak acaba servis ne kadar değişir bu camı?  Babam da serviste ne işin var çok güzel camcılar var git oralarda ucuza değişirler diyor kafam karıştı.

WhatsApp Image 2020-01-17 at 21.34.35.jpeg

 
Geçmiş olsun aracınız da dijital klima varsa camı muhakkak orjinal cam ile değiştirin (nem-yağmur-ışık sensörü için).

 
@Ahmet Tokmak Mecbur serviste degismesi lazim, sakin sanayide falan degistrimeyin, modele göre 2-3 bin arasi maliyeti olur, kasko tramere isler, gecmis olsun

 
Aynı sorunu bende yaşadım kesinlikle cam orjinal serviste değişecek  en son 2500 tl gibi rakamdı işçilik dahil değildi galiba tam hatırlamıyorum,kaskoda yılda 1 veya 2 defa cam değiştirme hakkı var dikkat edin bazı kaskolarda muafiyet var,kasko yaptırıp hemen cam değiştirmek isterseniz büyük ihtimal kaskonuzdan onay gelmiyecektir,bnmde cam catladığında kaskom yoktu yaptırdım bu durumu kasko yapan tanıdığımıda izah ettim banabirkaç ay bekle öyle değiştir demişti tabi bnm cam bu kdar büyük catlak yoktu idare ediyordum.

 
- şu an serviste golf7 ön cam ücreti 1750tl, işçilik 250tl. Aracın 1 gün serviste kalması gerekiyor.

- sanayide herşey dahil cam parça+işçilik 600tl

- kuş gözü yada para şeklindeki taş izlerinin tamiri var ( sağlamlığı sorgulanır)

- çatlak yürüdüyse önerilen şey değişim, ama camın pat diye düşme durumu yok, çünkü cam iki katlı arada plastik tabaka var. Çatlayan dış tabaka oluyor, yani ön cam yanlar gibi parçalara ayrılmıyor. (Kaynak: sanayideki usta 🙂 )

- kaskoların verdiği cam değişim hakkı bizim anladığımız dilde koşulsuz şartsız değil maalesef, bu değişim mini onarım kapsamında yapılıyor, hak kapsamında değil. Bu yüzden önce hasar sonra kasko etik olmuyor. (Karar tabiki size kalmış)

Siz camı çizik için bile hazır kaskom var diye değiştirmek isteseniz, camı önce çekiçle kırıp, hasar gösterip, fotoğrafını çekip mini onarımdan değiştiriyorlar. tramere geçip geçmeme çok belirsiz bir konu. 

- Benim babam da serviste ne işin var, sanayide tertemiz 600 liraya hallet geç dedi 😁 babaların bakış açısı 🙏👍😊  tebessüm ettirdi.

 
Hepinize teşekkür ederim. Aslında ben biraz da çatlağın daha çok büyüyüp kötü sonuçlara yol açmasından korkuyorum. Görüş olarak kesinlikle etkilemiyor çünkü camın sağ alt tarafında. 

Sanayide değişimden vazgeçtim. Mutlaka orijinal cam taktıracağım çünkü araçta yağmur sensörü vs mevcut.  Dün açıkcası servisi aramıştım yolda fiyat almak için ama bağladıkları hatta telefonu açan olmadı. 

Tanıdığım bir sigortacıya durumu ilettim bakalım o ne önerecek.

 
Sigortacı tanıdık biz resim yüklemek zorundayız o yüzden kasko yaptırıp değişemezsin dedi. Ama net üzerinden fiyat veren firmalar bunu istemiyor. Etiklik olayı düşündürüyor açıkcası. Acaba kaskomu şimdi yaptırıp süresi dolana kadar kullanıp öyle mi değiştirsem. En azından boşa gitmemiş olur para:)

 
@Ahmet Tokmak  niyetiniz bu şekilde kullanmaksa, çatlak yok edilemez ama ilerlemesini önleyici tamir yapılabiliyor. Maliyeti nedir ne değildir araştırın. Genellikle büyük otogarlarda seyyar dolaşan insanlar bile olabiliyor tamir için.

 

Geri
Üst Alt