Jantları Büyüttüm.


lazonur

Üye
Katılım
28 Kas 2019
Mesajlar
30
Tepkime puanı
29
İsim
Onur
Benim aracım golf 2015 comfortline aracın üstünde orjinal 16 inç comfortline jantları vardı. Değiştirme kararı aldım. Çok araştırdım. 18 inç takınca lastik yanağı 40 oluyor ve konfordan çok ödün veriyosun diyolar. Lastiğin yanağı daha ince olacağından çok daha çabuk balon yapıyor diye yazılar okudum. Bende 18 inç yerine 17 inç jant takmaya karar verdim. Jantı değiştirdikten sonra çamurlukla lastik arasında çok fazla boşluk vardı. Çirkin duruyordu. 2.5 cm soğuk pres yaptırdım. Hiç aklıma gelmezdi arabamı basacağım basık araba sevmem normalde, ama kötü durunca yapacak bişey yok. Resimlerde görüceksiniz zaten...

BU ESKİ HALİ..

4223D101-EE5E-47C7-AFBE-F2C3DD185D9F.jpeg
 

BU PRESLENMEMİŞ HALİ

5B155530-955B-4D40-A780-434CF103AF2E.jpeg

BUDA PRESLENMİŞ SON HALİ.

6FD1113E-5CFB-4AFD-8BCB-23769CF172B0.jpeg

Sizce nasıl olmuş? Görüşlerinizi önerileriniz bekliyorum. 
 

Aklınıza takılan herhangi bir soru varsa sorabilirsiniz.

 
Hayırlı olsun, profilden bir fotoğraf paylaşabilir misiniz? Jantın ölçüleri nedir, spacer kullandınız mı?

 
Yandan komple araç görünecek şekilde bir foto koyarsanız hem yorum yaparız, hem de bizlerde bir fikir ediniriz.

225/45/17 ebadını ne kadara aldınız, jant markası vs gibi bilgileri de yazarsanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Golf835 @Culture33  Profilden fotoğraf koyamıyorum şuan. Arabada ufak göçükler vardı, araç göçükçüde olduğu için koyamıyorum. Aracı teslim alır almaz atarım.

 
@Culture33  225/45/17 ebat kullandım. Lastik markası olarak kormoran marka lastik kullandım. 4 adet sıfır jant ve 4 adet sıfır lastiğe 3200 TL verdim. Arkadaşım bu işi yaptığı için biraz uyguna aldım. 

 
@doganersin Ben bunuda araştırdım. Kesinlikle doğru bulmuyorum. Fakat araba çok havadaydı. Tekerlekle çanurluk arasında aşırı boşluk vardı ve iğrenç duruyordu. Coilever almayı düşündüm fakat adam dedi ki 2-2.5 cm için coilever a gerek yok. Mak 4 cm ye kadar soğuk pres öneriyoruz. İnternettede araştırmıştım. Bir çok kişi öyle diyordu. Bende soğuk pres yaptırdım.
Kendi kişisel görüşüm basık araba hiç sevmem, hayatımda aklıma da gelmezdi arabamı basacağım fakat öyle olmuyormuş. 😃

 
aslında 205 55 16 lastik dış çapı ile 225 45 17 lastik dış çapı hemen hemen aynı belki 1 2 mm fark vardır. bu nedenle aradaki boşluk çok da değişmemiş olması lazım.  arabanın havada gibi görünmesinin nedeni biraz jantın görseli ile alakalı. ben orjinal olmayan jant vs işlerine çok sıcak bakmıyorum ama önemli olan size nasıl göründüğü. güzel günlerde kazası belasız kullanın. 

 
@Erkin Yücel evet aynı boyda. Fakat dediğiniz gibi hem jant büyüdüğü İçin jantın görseliyle alakalı olabilir. Fakat ofset aralığından dolayıda olabilir. Araba göçükçüden çıksın detaylı fotoğraflarını atıcam incelersiniz. 
 

amin allah kimseye kaza bela vermesin.

 
jant latiği değiştirdiğiniz eyvallah da soğuk press niye? yayların özelliklerini bozmaya hiç gerek yoktu bence 3 cm eibach yay emin olun şuanki presli yaylarınızdan hem daha konforlu hem daha fazla sürüş dinamiği verirdi,artık yaptırmışsınız geriye hayırlı olsun demek kalır :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Erkin Yücel evet aynı boyda. Fakat dediğiniz gibi hem jant büyüdüğü İçin jantın görseliyle alakalı olabilir. Fakat ofset aralığından dolayıda olabilir. Araba göçükçüden çıksın detaylı fotoğraflarını atıcam incelersiniz. 

amin allah kimseye kaza bela vermesin.

 
@Onur Sarı  soğuk press olayına bende sıvak bakmıyodum çirkin duruyor diye çok az bastım. Fakat haklısınız. Beni rahatsız edici bir durum olursa ilerleyen zamanlarda yay takabilirim

 


Geri
Üst Alt