Self Servis Oto Yıkama Noktaları


Furkan

Moderatör
Katılım
21 Kas 2019
Mesajlar
4,436
Tepkime puanı
7,509
Konum
İstanbul
İsim
Furkan
Herkese iyi akşamlar.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere self servis oto yıkama noktalarını ve bunlara ilişkin tecrübeleri bu başlık altında toplamak arzusundayım.
Uzun yol yaparken yol üstüne denk gelen yerler haricinde daha önce böyle bir yerde aracımı yıkamadım ve içime sinecek bir yer bulduğum takdirde bunu bir haftasonu aktivitesi yapma niyetim var.  Başka bir konuya araç yıkama ile alakalı yazdığım bir mesaj sebebiyle bu konuyu açma ihtiyacı duydum.

Benim gibi düşünenler için faydalı olması ümidiyle konunun açılışını yapmış olayım, buyrunuz.

Öncelikle İstanbul'da nerelerde böyle yerler var?

 
@frknyldrm Bizim orda Beylikdüzü/Esenyurt E-5 Vetro City yaninda petrol ofisi var ben orada yikiyorum, e-5 yanyolda Autopia'ya  gelmeden, aksamlari saat 10'dan sonra bos oluyor, tek sorun e-5 yanyol olmasi dolayisiyla hayat kadinlari vb. arkadaslar ile polis macerasina 2 kere denk geldim :)

Edit:Su-Köpük herbiri 2 lira. süpürgede 2 lira, kullanim süresi yeterli

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@frknyldrm Bizim orda Vetro City yaninda petrol ofisi var ben orada yikiyorum, e-5 yanyolda Autopia'ya  gelmeden, aksamlari saat 10'dan sonra bos oluyor, tek sorun e-5 yanyol olmasi dolayisiyla hayat kadinlari vb. arkadaslar ile polis macerasina 2 kere denk geldim :)
@krym  Ben Ümraniye/Üsküdar çevresinde arıyorum fakat sizin yıkattığınız yerdeki otomatlar ile alakalı fiyat- kullanım süresi-kalite gibi bilgileri paylaşabilirseniz konuyu takip edenler için daha faydalı olacaktır.

İnternetteki videolardan gördüğüm kadarıyla bazı yerlerde sıcak su, su kaydırıcı dahi var.

 
Güzel başlık, İstanbul Avrupa Yakası’nda tavsiyelerinizi bekliyorum. Kalabalık olmayan, köpügü güzel bir yer var midir? :)  

 
Bu başlık niye arada kaynadı gitti ki, arabasını kendi yıkamayı sevenlerin bildiği yerler vardır mutlaka. 

 
Arkadaşlar bu tip yıkama yerlerinden uzak durun kullanılan köpük kostikli olduğu için aracınızın boyasına reçinesine zarar verdiği için bir süre sonra matlaştırıyor veya üzerinde ki boya korumayı yok ediyor 

 
Arkadaşlar bu tip yıkama yerlerinden uzak durun kullanılan köpük kostikli olduğu için aracınızın boyasına reçinesine zarar verdiği için bir süre sonra matlaştırıyor veya üzerinde ki boya korumayı yok ediyor 
@Alpyaman Köpüklerine ben de güvenmiyorum ama kendi temizlik ve detay malzemelerimizle oranın imkanlarını birleştirip güzel bir şey çıkabilir ortaya.

 
@Alpyaman Hocam ben kendi malzemelerimle temizlicem. Su olsa yeter aslında. Bahçemiz olmadığı için imkanım yok, bilen var mıdır Avrupa Yakası'nda böyle yerler?

 
@strayder Fırça falan, aman hocam tövbe deyin. :) Arabaya sürülecek fırça sadece jant fırçası ve detay fırçası olabilir.

1 yıl kadar önce eski aracımı satmak üzere 2 haftalık bir süre için tanıdık bir galeriye bırakmıştım. Arabayı götürdüğümde ilk iş olarak yıkadılar. Yıkama hazırlığı yaparken fırçayı gördüm ama bekliyorum şimdi, iş bittikten sonra etrafı temizleyecekler herhalde, yani o kadar değildir diyorum.

Baktım fırçayı eline aldı, dedim siz arabaları fırça ile mi yıkıyorsunuz? "-Evet n'olacak ki?" dediler. Dedim hayatta olmaz; gerekirse ben yıkarım ama fırça ile yıkatmam. :) Adamlar genelde premium araçlar satıyorlar ve arabaları fırça ile yıkıyorlar, cinayet gibi geliyor bana. 

 

@Alpyaman valla eski arabamda cahilliğime geldi çoğu zaman fırçayla yıkamıştım, ama şimdi şükür fırça vurmuyorum :)  @frknyldrm evet sadece jantları fırçayla yıkıyorum diğer türlü süngerle yıkıyorum biraz uğraştırıyor ama fırça arabayı gerçekten mahvediyor.

 

Geri
Üst Alt