2013 golf 7 kontak marş sorunu


ZgrGumussoy

Yeni Üye
Katılım
22 Ara 2019
Mesajlar
21
Tepkime puanı
1
İsim
Özgür
Cümleten hayırlı akşamlar arkadaşlar 2013 model highline golf 7 aracım var. Kontağı açıyorum ışıklar söndükten sonra kontağı marşa çeviriyorum marş basmıyor. Elektrik kesilip tekrar geliyor. Bir kaç denemeden sonra marş basıp çalışıyor. Sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim. Servise götürdüm beyin değişecek dedi. Sanırsam işin kolayına kaçıyorlar..

 
Arkadaşımın Golf 7'sinde benzer bir olay başıma gelmişti. Kadran selamlıyor, ışıklar yanıp sönüyor ve marş basınca tüm dashboard, araçta elektrik ile ilgili ne varsa bir anda komple gidiyor. Peşi sıra denerseniz, hala gelmiyor. Biraz bekleyip test ederseniz kadran, dashboard geliyor ama yine marş esnasında aynı durum oluyor. 

Sebebi net hocam: Akünüz ömrünü tüketmüş @Serkanasn hocamın dediği gibi. Arkadaş, elektrikçi çağırıp orada değiştirmişti. 200-300m hata vermiş, sonra otomatik herşey normale dönmüştü. Tahminen akünüzün değişmesi gerekiyor.

Edit: Tekrar okuduğumda beyin problemi tanısının konduğunu gördüm, beyin değiştirmek biraz daha külfetli, o yüzden bir ödünç akü ile test edebilirsiniz en azından bir süre, sorunun aküde mi yoksa beyinde olduğunu anlamak için. Arkadaşın aküsünü harici ölçtürdüğünde sağlam gözüküyordu, marş basıldığı anda değerler bir anda ciddi düşüyordu. Yani akünüzü de ölçtürecekseniz, aktif ölçtürün. Marş basarken ve stabil iken.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kesinlikle ilk önce aküyle deneyin. servise kalsa arabanın elektrik tesisatını baştan yaparlar.

 
@Aliiii hocam akü durumu %84 çıktı marş basarak da denedik durum iyi gözüküyor. Başka bir elektrikçiye götürdüm direksiyonun sol tarafındaki soketlerden yapabileceğini söyledi o da. :)) inşallah beyin değildir servis 4300 tl fiyat çekti beyine işçilik hariç.

 
@Unclaimed servisin ilk söylediği o zaten hocam arızaya bilgisayardan baktı. Gizli özellikler açık mı diye sordu açık dedim. Ondan dolayı yapar dedi. Beyin değişecek dedi. Bende çevremdeki bütün Vw grubunun özelliklerinin açık olduğunu söyledim. Senin şansına dedi güldüm :))

 
@sertan ona tekrar baktırayım ozaman hocam. Usta iyi demişti ben marş basarken. Servisteki elemanlar Bilgisayar olmasa ne yapacaklar acaba. Bilgisayar ne diyorsa onu yapıyorlar. Beyin bozuk diyor. Araba bir kaç denemede çalışıyor. Bozuk olsa hiç çalışmaz gibi geliyor bana. 

 
@Unclaimed servisin ilk söylediği o zaten hocam arızaya bilgisayardan baktı. Gizli özellikler açık mı diye sordu açık dedim. Ondan dolayı yapar dedi. Beyin değişecek dedi. Bende çevremdeki bütün Vw grubunun özelliklerinin açık olduğunu söyledim. Senin şansına dedi güldüm :))
@Aliiii aynisi basima geldi akü tam bitik degildi yani isiklar geliyordu ancak marslayacak enerjiyi bulamiyor akü. Yeni aku aldim sorun ortadan kalkti. Akü ekranda %60 gorunuyordu. Bence baska bir aküyle calistirmayi deneyin. Ve hic aklima yatmadi duyan var mi gizli ozelliklerle calismamasi ne alaka ?

 
Ayni degerde bir akuyle once test edin bosuna para vermeden once 👌🏼

 

Sorun aküde gibi..araç çalışırken akü başlarındaki gerilimi ölçün ..12-13V altındaysa sıkıntı aküdedir...bu araçların ana elektronik kartlarının (beyin denmesine gıcık oluyorum da 😃 ben elk mühendisiyim ama elektronik müh arkadaşlarım asla beyin vs demezler) yanması çok zor ters elektrik vermeniz lazım bu kartların üzerinde korumalar mevcut ..orjinal firmware çökerse belki oda dediğim gibi çok zor

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt