Dover jantlarım Çok hızlı kirleniyor :)


berke05

Üye
Katılım
19 Kas 2019
Mesajlar
124
Tepkime puanı
67
İsim
Berke
Merhabalar, herkese iyi forumlar. Bir sorun değil biliyorum ancak aklıma takıldı bu konu ya :)  Dışarıdaki diğer golf 7'lere dikkat ediyorum bir çoğunun jantları parlıyor araba biraz pis olsa bile. Son zamanlarda çok yağmur yağıyor bu nedenle arabayı yıkatmıyorum ancak bildiğiniz jantların üstünde şuan gri-siyah karışımı bir toz tabakası var. Akşam kara jant varmış gibi duruyor arabada. :)  Arabayı yıkattığımda tertemiz oluyor ve çok hoş görünüyor göze. Ancak 2-3 gün içinde nerdeyse siyaha dönüyor jant. Dikkatimi çeken araçları sahipleri her gün yıkatıyor mu yoksa sorun benim jantlarda mı? :)  Veya bunun başka bir yolu var mıdır, arada jantları kendim temizlesem mikrofiber bezim var ancak jant biliyorsunuz en çok kir tutan bölge. Bezi ya yıkamak ya da çöpe atmak gerekir diye düşünüyorum. Sizin fikirleriniz neler?

 
@berke05 ne kadar pratik olur bilmiyorum ama Jantları güzelce temizletip seramik kaplama yaptırırsanız toz ve kir tutma meselesi oldukça azalacaktır.

 
Upvote 0
@berke05 Bence takmayın kafanıza binin gitsin ara sıra demir tozu uygularsanız birde güzel kurutur silerseniz yeterli olur kirlensin ne olacak :D

 
Upvote 0
Valla hocam, berlin'in havası yüzünden arabayı temizleyesim bile gelmiyor artık, bi gün 2 saat boyunca kendi ellerimle her tarafını sildim süpürdüm tertemiz ettim. Tam bitirdim eve doğru gidicem yağmur çiselemeye başladı, tabii devamı geldi bu yağmurun. Ondan beridir öyle detaylı temizlik yapmıyorum. Tek avunduğum içinin temiz kalması oldu :)

 
Upvote 0
Sadece bizim araçlar değil seat grubu araçların da ön jantları çok aşırı kirleniyor. Yapacak birşey yok. Fren balatası tozu bayağı etkiliyor

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt