Dgs geri vites geçişte sarsılma ve ses oluşması


ack937

Üye
Katılım
29 Kas 2019
Mesajlar
446
Tepkime puanı
336
Konum
Ankara
İsim
Ahmet
Araç
Golf Mk7.5 Highline 1.5 TSI 150 HP
Arkadaşlar aracım henüz 1000kmde ve geri vitese aldığımda tok bir ses çıkıyor. Bu ses dişli geçiş sesi gibi ve araçta hafif sarsılma oluyor bu normal mi? Normal sürüşte vites geçişlerinde bunlar yaşanmıyor vites geçişleri hissedilmiyor bile. Ama R ye alınca yazdıklarım oluyor. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
park konumuna alırken önce n konumuna alıp el frenini çektikten sonra p konumuna alarak park ederseniz sorun çözülecektir.. p konumuna aldıktan sonra bu işlemi yaparsanız araç yükü şanzumana bineceği için, ilk çalıştırmadan sonra araç p konumundan n ye zorlanarak ve hafif vuruntu yaparak geçecektir. deneyimle sabittir. bu şekilde deneyiniz.eğer sorun devam ediyorsa başka bi problem olabilir. kolay gelsin.

 
Upvote 0
@mmartins araç ilk kullanımdan itibaren söylediğiniz gibi kullanılıyor. Park ederken frene basılı şekilde n ye alıyorum. El frenine geçiyorum frenden çekiyorum yük el frenine geçiyor hissediyorum onu. Sonra frene basıp tekrar P ye alıyorum. Bu konuda sıkıntı yok. Hala R ye alırken o ses geliyor. Ama dikkat ettim ilk çalıştırmada bu ses geliyor. Kullanım sonrası park ederken R ye alınca bazen gelmiyor. Kavrama ile alakalı olduğunu düşünüyorum. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Hocam araciniz da sorun yok normal bir durum.Bende sifir aldim su an 13 binde falan.Bazen garaja geri geri sokarken d den r ye alinca tak diye ses geliyor.N ye alarak yapiyorum hem.Hatta garaj da rampa var durunca hafif öne saliyor gaza basinca manevra yaparken.Gittim servise sordum sanzuman boşluğu nu aliyor gayet normal dediler.Normal seyler bunlar bas gaza kafaya takma😅

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@fanajal hocam senle aynı garajda mıyız yoksa:)) birkaç arkadaşa sordum böyle bişey yaşamadıklarını söylediklerinde bende mi sorun diye düşündüm. Teşekkürler 

 
Upvote 0
Bir de auto hold devrede iken deneyin. Frene hafif basıyor olabilirsiniz. 

 
Upvote 0
@ogzogz sürekli devrede. Frene sert basarak da denedim. Geçiş sesi geliyor. Normal bişey bence de

 
Upvote 0
@ogzogz sürekli devrede. Frene sert basarak da denedim. Geçiş sesi geliyor. Normal bişey bence de
Şimdi farkettim aracınız 1000 km çok yeni. Aracı bin km daha kullanın, sizin sürüşünüze alışkanlık yapar. Ve git gide farkı  hissedersiniz. eğer rahatsız edici bi durum olduğunu düşünürseniz servise gösterirsiniz. Kalibrasyon vs. yapabilirler.

Ancak benim düşüncem geri vitese geçiş sesi normaldir ve yumuşayacaktır. Yine de siz bilirsiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

Geri
Üst Alt